
Sestavine
Okrogli pekač - premer ca 30 cm
Testo
1 kg namenske bele moke za kvašeno testo
500 ml toplega mleka
100 g temnih rozin
80 g stopljenega masla
3 jedilne žlice sladkorja
1 jedilna žlica ruma
1 vanilijev sladkor
1 jajce
1 rumenjak
1 kocka svežega kvasa
1 ščep soli
Ostalo
1 jajce za premaz
ostra moka za delovno površino
Postopek
1
Moki primešamo sol. Kvas zmešamo s toplim mlekom. Dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Mešamo tako dolgo, da se kvas in sladkor popolnoma stopi. Prilijemo k moki in pustimo vzhajati 15 minut.
2
Dodamo maslo, rum, jajca in rozine. Zgnetemo v gladko testo. Pustimo vzhajati 25 minut.
3
Delovno površino posujemo z ostro moko in oblikujemo kroglice.
4
Oblikovane kroglice polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Premažemo z jajcem in pustimo vzhajati 30 minut.
5
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 40 minut do lepe zlatorjave skorjice. Peko prilagodimo pečici.
KategorijaKruh
Sestavine
Okrogli pekač - premer ca 30 cm
Testo
1 kg namenske bele moke za kvašeno testo
500 ml toplega mleka
100 g temnih rozin
80 g stopljenega masla
3 jedilne žlice sladkorja
1 jedilna žlica ruma
1 vanilijev sladkor
1 jajce
1 rumenjak
1 kocka svežega kvasa
1 ščep soli
Ostalo
1 jajce za premaz
ostra moka za delovno površino