Sestavine
Postopek
Moko vsujemo v lonec. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Dolijemo toplo mleko in premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo naribano lupino limone.
Posebej penasto zmešamo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor. Dolijemo sok limone in dodamo h kvasu in moki.
Zgnetemo v gladko testo.
Na delovni površini testo oblikujemo in pustimo vzhajati 30 minut.
Z zajemalko za kepice sladoleda zajamemo testo.
Olje v fritezi segrejemo na 170 stopinj in kepice odlagamo v olje. Cvremo pokrito.
Fritezi odkrijemo pokrov in miške obračamo. Pečemo do lepe zlatorjave barve.
Pečene odlagamo na podlago s papirnato brisačo, da se odcedijo.
Po želji posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine
Postopek
Moko vsujemo v lonec. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Dolijemo toplo mleko in premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo naribano lupino limone.
Posebej penasto zmešamo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor. Dolijemo sok limone in dodamo h kvasu in moki.
Zgnetemo v gladko testo.
Na delovni površini testo oblikujemo in pustimo vzhajati 30 minut.
Z zajemalko za kepice sladoleda zajamemo testo.
Olje v fritezi segrejemo na 170 stopinj in kepice odlagamo v olje. Cvremo pokrito.
Fritezi odkrijemo pokrov in miške obračamo. Pečemo do lepe zlatorjave barve.
Pečene odlagamo na podlago s papirnato brisačo, da se odcedijo.
Po želji posujemo s sladkorjem v prahu.