Sestavine
Postopek
Nabrano meto operemo.
V kozarcu zmešamo žganje in prekuhano vodo. Dodamo narezano meto in sladkor. Premešamo in pustimo počivati na temnem in hladnem prostoru 3 tedne. Vmes občasno kozarec s vsebino pretresemo.
Po treh tednih kozarec odpremo in premešamo.
Precedimo skozi gosto cedilko.
Nato še enkrat precedimo skozi gazo.
Dolijemo še prekuhano vodo in dodamo sladkor. Mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi.
Napolnimo steklenice, zapremo z zamaškom in hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.
Metin liker postrežemo ohlajenega kot aperitiv. Postrežemo tudi z različnimi sladicami in kavo. Uporabimo ga tudi kot sestavino za osvežujoče poletne koktajle.
Sestavine
Postopek
Nabrano meto operemo.
V kozarcu zmešamo žganje in prekuhano vodo. Dodamo narezano meto in sladkor. Premešamo in pustimo počivati na temnem in hladnem prostoru 3 tedne. Vmes občasno kozarec s vsebino pretresemo.
Po treh tednih kozarec odpremo in premešamo.
Precedimo skozi gosto cedilko.
Nato še enkrat precedimo skozi gazo.
Dolijemo še prekuhano vodo in dodamo sladkor. Mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi.
Napolnimo steklenice, zapremo z zamaškom in hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.
Metin liker postrežemo ohlajenega kot aperitiv. Postrežemo tudi z različnimi sladicami in kavo. Uporabimo ga tudi kot sestavino za osvežujoče poletne koktajle.