0

Marmelada iz vinogradniških breskev, jabolk in aronije

Marmelada iz vinogradniskih breskev
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave1 hSkupni čas2 h 50 min

Sestavine

7 manjših kozarcev (370 ml)
 3 kg vinogradniških breskev (razkoščičenih)
 1 kg želirnega sladkorja (3:1)
 300 g naribanih jabolk
 1 jedilna žlica cimeta
 1 limona (sok)

Postopek

1

Breskve razkoščičimo in narežemo na kose.

20220919 075048

2

Primešamo naribana jabolka in kuhamo 15 minut.

20220919 075728

3

Dodamo sladkor in cimet.

20220919 075843

4

Premešamo in pustimo vreti 30 minut. Med vrenjem mešamo, da se zmes ne prismodi.

20220919 081046

5

Spasiramo s paličnim mešalnikom.

20220919 081416

6

Dodamo marmelado iz aronije. Če z njo ne razpolagamo, lahko ta korak izpustimo ali dodamo sveže jagode aronije.

20220919 084455

7

Premešamo in pustimo vreti še 10 minut.

20220919 084849

8

Precedimo skozi cedilko.

20220919 085056

9

Precejeno marmelado pustimo vreti 30 minut. Nato dodamo sok ene limone.

Namig: Vinogradniške breskve nimajo veliko pektina, zato jo kuhamo dalj časa. Da ohranimo okus in barvo uporabimo želirni sladkor. S tem skrajšamo čas kuhanja, ker marmelada hitreje želira. Večkrat premešamo, da se ne prismodi.

20220919 085702

10

Pripravimo si kozarce in jih napolnimo. Zaprte kozarce obrnemo na pokrov, pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Ohlajeno marmelado pospravimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

20220919 094306

Kategorija,

Sestavine

7 manjših kozarcev (370 ml)
 3 kg vinogradniških breskev (razkoščičenih)
 1 kg želirnega sladkorja (3:1)
 300 g naribanih jabolk
 1 jedilna žlica cimeta
 1 limona (sok)

Postopek

1

Breskve razkoščičimo in narežemo na kose.

20220919 075048

2

Primešamo naribana jabolka in kuhamo 15 minut.

20220919 075728

3

Dodamo sladkor in cimet.

20220919 075843

4

Premešamo in pustimo vreti 30 minut. Med vrenjem mešamo, da se zmes ne prismodi.

20220919 081046

5

Spasiramo s paličnim mešalnikom.

20220919 081416

6

Dodamo marmelado iz aronije. Če z njo ne razpolagamo, lahko ta korak izpustimo ali dodamo sveže jagode aronije.

20220919 084455

7

Premešamo in pustimo vreti še 10 minut.

20220919 084849

8

Precedimo skozi cedilko.

20220919 085056

9

Precejeno marmelado pustimo vreti 30 minut. Nato dodamo sok ene limone.

Namig: Vinogradniške breskve nimajo veliko pektina, zato jo kuhamo dalj časa. Da ohranimo okus in barvo uporabimo želirni sladkor. S tem skrajšamo čas kuhanja, ker marmelada hitreje želira. Večkrat premešamo, da se ne prismodi.

20220919 085702

10

Pripravimo si kozarce in jih napolnimo. Zaprte kozarce obrnemo na pokrov, pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Ohlajeno marmelado pospravimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

20220919 094306

Notes

Marmelada iz vinogradniških breskev, jabolk in aronije
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.