Sestavine
Postopek
Breskve očistimo koščic in narežemo na kose.
Primešamo naribana jabolka in kuhamo 15 minut.
Dodamo sladkor in cimet.
Premešamo in pustimo vreti 30 minut. Med vrenjem mešamo, da se zmes ne prismodi.
Spasiramo s paličnim mešalnikom.
Dodamo marmelado iz aronije. Če z njo ne razpolagamo, lahko ta korak izpustimo ali dodamo sveže jagode aronije.
Premešamo in pustimo vreti še 10 minut.
Precedimo skozi cedilko.
Precejeno marmelado pustimo vreti 30 minut. Nato dodamo sok ene limone.
Namig: Vinogradniške breskve nimajo veliko pektina, zato jo kuhamo dalj časa. Da ohranimo okus in barvo uporabimo želirni sladkor. S tem skrajšamo čas kuhanja, ker marmelada hitreje želira. Večkrat premešamo, da se ne prismodi.
Pripravimo si kozarce in jih napolnimo. Zaprte kozarce obrnemo na pokrov, pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajeno marmelado pospravimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Breskve očistimo koščic in narežemo na kose.
Primešamo naribana jabolka in kuhamo 15 minut.
Dodamo sladkor in cimet.
Premešamo in pustimo vreti 30 minut. Med vrenjem mešamo, da se zmes ne prismodi.
Spasiramo s paličnim mešalnikom.
Dodamo marmelado iz aronije. Če z njo ne razpolagamo, lahko ta korak izpustimo ali dodamo sveže jagode aronije.
Premešamo in pustimo vreti še 10 minut.
Precedimo skozi cedilko.
Precejeno marmelado pustimo vreti 30 minut. Nato dodamo sok ene limone.
Namig: Vinogradniške breskve nimajo veliko pektina, zato jo kuhamo dalj časa. Da ohranimo okus in barvo uporabimo želirni sladkor. S tem skrajšamo čas kuhanja, ker marmelada hitreje želira. Večkrat premešamo, da se ne prismodi.
Pripravimo si kozarce in jih napolnimo. Zaprte kozarce obrnemo na pokrov, pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajeno marmelado pospravimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.