Sestavine
Postopek
Breskve operemo in jih razpolovimo.
Pripravimo robide. Uporabimo lahko zmrznjene ali sveže.
Robide dodamo k breskvam in vse skupaj s paličnim mešalnikom na grobo zmiksamo. Kuhamo ob mešanju 15 minut.
Nato s paličnim mešalnikom zmiksamo.
Pripravimo si drugi večji lonec. Precedimo skozi cedilko in spasiramo. Peške od robid zavržemo.
Spasirani marmeladi dodamo želirni sladkor in kuhamo ob mešanju 15 minut.
Na koncu dodamo še sok dveh limon in še dodatno kuhamo in mešamo 5 minut.
Napolnimo v čiste kozarce.
Namig: Uporabimo lahko kozarce različnih velikosti.
Zadelamo s pokrovi in ohladimo pokrite pod odejo.
Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Breskve operemo in jih razpolovimo.
Pripravimo robide. Uporabimo lahko zmrznjene ali sveže.
Robide dodamo k breskvam in vse skupaj s paličnim mešalnikom na grobo zmiksamo. Kuhamo ob mešanju 15 minut.
Nato s paličnim mešalnikom zmiksamo.
Pripravimo si drugi večji lonec. Precedimo skozi cedilko in spasiramo. Peške od robid zavržemo.
Spasirani marmeladi dodamo želirni sladkor in kuhamo ob mešanju 15 minut.
Na koncu dodamo še sok dveh limon in še dodatno kuhamo in mešamo 5 minut.
Napolnimo v čiste kozarce.
Namig: Uporabimo lahko kozarce različnih velikosti.
Zadelamo s pokrovi in ohladimo pokrite pod odejo.
Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.