
Sestavine
Postopek
V lonec vsujemo moko. Oblikujemo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prelijemo s toplim mlekom, dodamo stopljeno maslo in jajce.
Opomba: Kvasa ne pustimo vzhajati.
Z mešalnikom zgnetemo v gladko testo.
Testo oblikujemo na delovni površini.
Pokrijemo in pustimo vzhajati 40 minut.
Vzhajano testo ponovno pregnetemo in razdelimo na polovico.
Mletemu maku dodamo sladkor, jajce in kislo smetano.
Premešamo in dodamo rozine.
Ponovno premešamo, da se rozine enakomerno porazdelijo z makom. Nadev razdelimo na dva dela.
Prvi del testa razvaljamo na debelino 3 mm. Dodamo polovico nadeva.
Nadev enakomerno premažemo čez testo in razrežemo po dolžini na širino 3 cm.
Vsak razrezan del zavijemo. Enak postopek ponovimo za drugi del testa in uporabimo drugo polovico nadeva.
Polagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem. Premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pustimo vzhajati 30 minut.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene polžke ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo h kavici, čaju ali vročemu mleku.
Sestavine
Postopek
V lonec vsujemo moko. Oblikujemo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prelijemo s toplim mlekom, dodamo stopljeno maslo in jajce.
Opomba: Kvasa ne pustimo vzhajati.
Z mešalnikom zgnetemo v gladko testo.
Testo oblikujemo na delovni površini.
Pokrijemo in pustimo vzhajati 40 minut.
Vzhajano testo ponovno pregnetemo in razdelimo na polovico.
Mletemu maku dodamo sladkor, jajce in kislo smetano.
Premešamo in dodamo rozine.
Ponovno premešamo, da se rozine enakomerno porazdelijo z makom. Nadev razdelimo na dva dela.
Prvi del testa razvaljamo na debelino 3 mm. Dodamo polovico nadeva.
Nadev enakomerno premažemo čez testo in razrežemo po dolžini na širino 3 cm.
Vsak razrezan del zavijemo. Enak postopek ponovimo za drugi del testa in uporabimo drugo polovico nadeva.
Polagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem. Premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pustimo vzhajati 30 minut.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene polžke ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo h kavici, čaju ali vročemu mleku.