
Sestavine
za 15 mafinov
410 g ostre moke T400
250 ml mleka
150 g kandiranih češenj
100 g sladkorja
100 g čokoladnih kapljic
50 ml sončničnega olja
4 jajca
1 limona - samo lupina
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek
Posip
15 kandiranih češenj
50 g mandljevih krokantov
Postopek
1
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Prilijemo sončnično olje in premešamo.

2
Dodamo moko s pecilnim praškom in limonino lupino. Premešamo.

3
Dodamo kandirane češnje in čokoladne kapljice .

4
Ročno premešamo s špatulo.
Opomba: v tem koraku ne smemo mešati z ročnim mešalnikom, ker bi s tem spasirali češnje.

5
V pekač za mafine naložimo pripravljene košarice za mafine. V vsako košarico dodamo dve zvrhani žlici zmesi. Na koncu dodamo še na vsako košarico po eno češnjo in posujemo z mandljevimi krokanti.

6
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 30 minut. Peko prilagodimo pečici.

7
Pečene mafine ohladimo v papirnatih košaricah.

8
Postrežemo h kavici ali čaju. Dober tek!

KategorijaSladice in peciva
Sestavine
za 15 mafinov
410 g ostre moke T400
250 ml mleka
150 g kandiranih češenj
100 g sladkorja
100 g čokoladnih kapljic
50 ml sončničnega olja
4 jajca
1 limona - samo lupina
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek
Posip
15 kandiranih češenj
50 g mandljevih krokantov








