0

Janeževi upognjenci

Deli recept:

Janezevi upognjenci
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas2 h

Sestavine

ca. 500 g
 4 jajca
 sladkor (količina enaka teži 4 jajc)
 gladka moka T500 (količna enaka teži 3 jajc)
 1 pecilni prašek
 1 limona - samo lupina
 janeževa semena
Pripomočki

Postopek

1

Sladkor in jajca penasto zmešamo.

Namig: Pri peki janeževih upognjencev je zelo pomembno, da uporabimo jajca enakih velikosti. Jajca stehtamo cela - z lupino. Količina sladkorja in moke je odvisna od teže jajc.

20220228 085015

2

Dodamo moko s pecilnim praškom in premešamo.

20220228 085033

3

Na pripravljen pekač s silikonsko podlogo z jedilno žlico oblikujemo kupčke. Na vsak kupček posujemo janeževa zrnca.

20220228 085413

4

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo robove rahlo kremaste barve in se na vrhu posušijo.

20220228 090300

5

Pripravimo si kozarčke in vanje čimprej preložimo pečene, da se upognejo. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.

20220228 092032

6

Postopek peke ponavljamo tako dolgo, da porabimo vso zmes.

20220228 091404

Praznični nasvet
Zaradi svoje obstojnosti lahko janeževe upognjence uporabimo tudi kot sladko majhno darilce ob prazničnih priložnostih. Lično jih zavijemo samostojne ali pa dodamo zavite v darilno škatlo.

Kategorija

Sestavine

ca. 500 g
 4 jajca
 sladkor (količina enaka teži 4 jajc)
 gladka moka T500 (količna enaka teži 3 jajc)
 1 pecilni prašek
 1 limona - samo lupina
 janeževa semena
Pripomočki

Postopek

1

Sladkor in jajca penasto zmešamo.

Namig: Pri peki janeževih upognjencev je zelo pomembno, da uporabimo jajca enakih velikosti. Jajca stehtamo cela - z lupino. Količina sladkorja in moke je odvisna od teže jajc.

20220228 085015

2

Dodamo moko s pecilnim praškom in premešamo.

20220228 085033

3

Na pripravljen pekač s silikonsko podlogo z jedilno žlico oblikujemo kupčke. Na vsak kupček posujemo janeževa zrnca.

20220228 085413

4

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo robove rahlo kremaste barve in se na vrhu posušijo.

20220228 090300

5

Pripravimo si kozarčke in vanje čimprej preložimo pečene, da se upognejo. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.

20220228 092032

6

Postopek peke ponavljamo tako dolgo, da porabimo vso zmes.

20220228 091404

Notes

Janeževi upognjenci

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO