0

Jabolčna rezina

Deli recept:

Jabolčna rezina
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas3 h

Sestavine

Velikost pekača: cca. 30 x 20 cm
Biskvit
 3 jajca
 3 jedilne žlice sladkorja
 3 jedilne žlice gladke moke T500
 1 pecilni prašek
 1 vanilijev sladkor
 1 jedilna žlica čokolade v prahu ali kakava
Nadev
 400 ml mleka
 6 velikih jabolk
 2 jedilni žlici sladkorja
 2 čajni žlički cimeta
 1 jedilna žlica sladkorja
 1 vanilijev puding
Okrasitev
 500 ml stepene sladke smetane
 2 krem fix

Postopek

1

Jajca in oba sladkorja penasto zmešamo ter dodamo moko s pecilnim praškom in čokolado v prahu. Zmešamo v gladko zmes. Zmes prelijemo v pekač, premazan z maslom. Pečemo na 200 stopinj cca. 15 minut. Pečen biskvit ohladimo v pekaču. 

2

Jabolka naribamo in prekuhamo brez dodane tekočine, ker jabolka oddajo sok. Kuhamo in mešamo jih cca. 15 minut, dodamo 2 veliki žlici sladkorja in 2 čajni žlički cimeta (lahko tudi več, če vam je okus cimeta všeč). Jabolka s sladkorjem in cimetom kuhamo še 5 minut

3

Skuhamo puding ter ga še vročega primešamo k naribanim jabolkam. Še toplo zmes prelijemo čez biskvit in damo v hladilnik za 2 uri. Nato čez jabolčni nadev premažemo stepeno sladko smetano ter posujemo s cimetom ali čokolado v prahu. Režemo ohlajeno.

Sestavine

Velikost pekača: cca. 30 x 20 cm
Biskvit
 3 jajca
 3 jedilne žlice sladkorja
 3 jedilne žlice gladke moke T500
 1 pecilni prašek
 1 vanilijev sladkor
 1 jedilna žlica čokolade v prahu ali kakava
Nadev
 400 ml mleka
 6 velikih jabolk
 2 jedilni žlici sladkorja
 2 čajni žlički cimeta
 1 jedilna žlica sladkorja
 1 vanilijev puding
Okrasitev
 500 ml stepene sladke smetane
 2 krem fix

Postopek

1

Jajca in oba sladkorja penasto zmešamo ter dodamo moko s pecilnim praškom in čokolado v prahu. Zmešamo v gladko zmes. Zmes prelijemo v pekač, premazan z maslom. Pečemo na 200 stopinj cca. 15 minut. Pečen biskvit ohladimo v pekaču. 

2

Jabolka naribamo in prekuhamo brez dodane tekočine, ker jabolka oddajo sok. Kuhamo in mešamo jih cca. 15 minut, dodamo 2 veliki žlici sladkorja in 2 čajni žlički cimeta (lahko tudi več, če vam je okus cimeta všeč). Jabolka s sladkorjem in cimetom kuhamo še 5 minut

3

Skuhamo puding ter ga še vročega primešamo k naribanim jabolkam. Še toplo zmes prelijemo čez biskvit in damo v hladilnik za 2 uri. Nato čez jabolčni nadev premažemo stepeno sladko smetano ter posujemo s cimetom ali čokolado v prahu. Režemo ohlajeno.

Notes

Jabolčna rezina

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO