0

Huzarski krapki s čokolado

Huzarski krapki s cokolado
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave33 min

Sestavine

za ca. 130 piškotov
 1200 g gladke moke T500
 800 g zmehčanega masla
 350 g sladkorja v prahu
 150 g vanilijevega sladkorja
 8 rumenjakov
 2 pomaranči - samo lupina
 2 ščep soli
Preliv in posip
 300 g temne čokolade ali kuverture
 3 jedilne žlice sončničnega olja
 sladkor v prahu za posip
Nadev
 2 jedilni žlici ruma
Pripomočki

Postopek

1

Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo lupino pomaranče.

2 rumenjaki sladkor

2

Dodamo moko in sol. 

2 moko pecilno

3

Z mešalnikom grobo zmešamo.

20251025 092306

4

Delovno površino narahlo posujemo z moko in zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati 1 uro. Razrežemo na enake dele.

20251025 155900

5

Oblikujemo dolge svaljke in jih razrežemo na težo ca. 17 g.

20251025 160618

6

Oblikujemo v kroglice in odlagamo na pekač. V vsako kroglico z ročajem od kuhalnice oblikujemo luknjo.

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

Namig: Pečemo lahko direktno na pekaču brez peki papirja, saj je testo masleno.

20251025 170701

7

Pečene piškote ohladimo in jih posujemo z netopnim sladkorjem v prahu z vanilijo.

20251025 171453

Priprava preliva
8

Čokoladi dodamo olje in jo stopimo nad paro ali v mikrovalovni pečici.

20 cokoladni preliv

9

Vsak rob piškota namočimo v čokolado in odlagamo na peki papir, da se čokolada strdi.

20251025 174124

10

Marmelado premešamo z rumom in segrejemo. Z žlico napolnimo luknjice in pustimo, da se marmelada strdi.

20251025 180633

11

Postrežemo s skodelico čaja ali kave.

Hranimo v posodah za piškote. Poleti hranimo v hladilniku, v zimskem času na hladnem.

Porabimo v roku 1 meseca.

20251026 103611

Kategorija

Sestavine

za ca. 130 piškotov
 1200 g gladke moke T500
 800 g zmehčanega masla
 350 g sladkorja v prahu
 150 g vanilijevega sladkorja
 8 rumenjakov
 2 pomaranči - samo lupina
 2 ščep soli
Preliv in posip
 300 g temne čokolade ali kuverture
 3 jedilne žlice sončničnega olja
 sladkor v prahu za posip
Nadev
 2 jedilni žlici ruma
Pripomočki
Huzarski krapki s čokolado
Deli recept:
0
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.