Sestavine
Postopek
Jabolka očistimo in narežemo na rezine - kocke.
Naložimo v kozarce in dodamo par zrnc klinčkov.
Na vsak kozarec dodamo rezino limone.
Na vsak kozarec dodamo malo palčko celega cimeta.
V vsak kozarec dodamo 2 jedilni žlici kristalnega sladkorja.
Dolijemo hladno vodo do vrha.
Zadelamo s pokrovi in premešamo, da se sladkor razporedi po celi vsebini.
V pekač nalijemo 1 l vode. Vanj postavimo kozarce in pasteriziramo na 150 stopinj 40 minut.
Kozarce lahko po končani pasterizaciji obrnemo na pokrov, pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč. Še bolje je, da pustite kompot kar v pečici, da se čez noč ohladi.
Hranimo v temen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: pripravljen kompot serviramo k šmornu - cesarskemu pražencu.
Sestavine
Postopek
Jabolka očistimo in narežemo na rezine - kocke.
Naložimo v kozarce in dodamo par zrnc klinčkov.
Na vsak kozarec dodamo rezino limone.
Na vsak kozarec dodamo malo palčko celega cimeta.
V vsak kozarec dodamo 2 jedilni žlici kristalnega sladkorja.
Dolijemo hladno vodo do vrha.
Zadelamo s pokrovi in premešamo, da se sladkor razporedi po celi vsebini.
V pekač nalijemo 1 l vode. Vanj postavimo kozarce in pasteriziramo na 150 stopinj 40 minut.
Kozarce lahko po končani pasterizaciji obrnemo na pokrov, pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč. Še bolje je, da pustite kompot kar v pečici, da se čez noč ohladi.
Hranimo v temen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: pripravljen kompot serviramo k šmornu - cesarskemu pražencu.