0

Domači jabolčni kompot v kozarcu

Deli recept:

Domači jabolčni kompot
Preračunaj sestavine3 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 10 min

Sestavine

3 večji kozarci (500 ml)
 2 kg jabolk ( mušančke, bobovec ali drugo sorto)
 1,50 l vode - po potrebi več
 6 jedilnih žlic kristalnega sladkorja - po želji več
 klinčki
 celi cimet
 3 rezine limone

Postopek

1

Jabolka očistimo in narežemo na rezine - kocke.

20220209 122950

2

Naložimo v kozarce in dodamo par zrnc klinčkov.

20220209 123238

3

Na vsak kozarec dodamo rezino limone.

20220209 123310

4

Na vsak kozarec dodamo malo palčko celega cimeta.

20220209 123400

5

V vsak kozarec dodamo 2 jedilni žlici kristalnega sladkorja.

20220209 123506

6

Dolijemo hladno vodo do vrha.

20220209 123759

7

Zadelamo s pokrovi in premešamo, da se sladkor razporedi po celi vsebini.

20220209 123828 1

8

V pekač nalijemo 1 l vode. Vanj postavimo kozarce in pasteriziramo na 150 stopinj 40 minut.

20220209 124022

9

Kozarce lahko po končani pasterizaciji obrnemo na pokrov, pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč. Še bolje je, da pustite kompot kar v pečici, da se čez noč ohladi.

20220209 134501 1

10

Hranimo v temen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: pripravljen kompot serviramo k šmornu - cesarskemu pražencu.

20220209 134343 1

Kategorija,

Sestavine

3 večji kozarci (500 ml)
 2 kg jabolk ( mušančke, bobovec ali drugo sorto)
 1,50 l vode - po potrebi več
 6 jedilnih žlic kristalnega sladkorja - po želji več
 klinčki
 celi cimet
 3 rezine limone

Postopek

1

Jabolka očistimo in narežemo na rezine - kocke.

20220209 122950

2

Naložimo v kozarce in dodamo par zrnc klinčkov.

20220209 123238

3

Na vsak kozarec dodamo rezino limone.

20220209 123310

4

Na vsak kozarec dodamo malo palčko celega cimeta.

20220209 123400

5

V vsak kozarec dodamo 2 jedilni žlici kristalnega sladkorja.

20220209 123506

6

Dolijemo hladno vodo do vrha.

20220209 123759

7

Zadelamo s pokrovi in premešamo, da se sladkor razporedi po celi vsebini.

20220209 123828 1

8

V pekač nalijemo 1 l vode. Vanj postavimo kozarce in pasteriziramo na 150 stopinj 40 minut.

20220209 124022

9

Kozarce lahko po končani pasterizaciji obrnemo na pokrov, pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč. Še bolje je, da pustite kompot kar v pečici, da se čez noč ohladi.

20220209 134501 1

10

Hranimo v temen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: pripravljen kompot serviramo k šmornu - cesarskemu pražencu.

20220209 134343 1

Notes

Domači jabolčni kompot v kozarcu

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO