Sestavine
Postopek
Sladkor, vanilijev sladkor in rumenjak zmešamo. Dodamo maslo ter zmešamo v gladko zmes. Dodamo kakav, premešamo in dodamo moko, ki smo jo predhodno zmešali s soljo in pecilnim praškom. Premešamo na grobo z mešalnikom.
Na podlagi zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati 10 minut.
Na podlagi, ki smo jo narahlo pomokali z ostro moko, razvaljamo testo na 3 mm debeline in izrezujemo z modeli (večje in manjše oblike). Polagamo na pekač in pečemo v ogreti pečico na 190 stopinj 12 do 15 minut. Pazimo na pečenje, ker je čas odvisen od pečic. Ker je testo temno, vmes kontrolirajmo in prilagodimo čas pečenja, da se piškoti ne zapečejo preveč.
Pečene piškote ohladimo na pekaču. Večje piškote nadevamo z marmelado, ki smo ji primešali rum in nanje nalagamo manjše piškote. Po vrhu pokapljamo s stopljeno čokolado in okrasimo s kokosovimi kosmiči. Lahko tudi z orehi, lešniki ali mandeljni.
Sestavine
Postopek
Sladkor, vanilijev sladkor in rumenjak zmešamo. Dodamo maslo ter zmešamo v gladko zmes. Dodamo kakav, premešamo in dodamo moko, ki smo jo predhodno zmešali s soljo in pecilnim praškom. Premešamo na grobo z mešalnikom.
Na podlagi zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo počivati 10 minut.
Na podlagi, ki smo jo narahlo pomokali z ostro moko, razvaljamo testo na 3 mm debeline in izrezujemo z modeli (večje in manjše oblike). Polagamo na pekač in pečemo v ogreti pečico na 190 stopinj 12 do 15 minut. Pazimo na pečenje, ker je čas odvisen od pečic. Ker je testo temno, vmes kontrolirajmo in prilagodimo čas pečenja, da se piškoti ne zapečejo preveč.
Pečene piškote ohladimo na pekaču. Večje piškote nadevamo z marmelado, ki smo ji primešali rum in nanje nalagamo manjše piškote. Po vrhu pokapljamo s stopljeno čokolado in okrasimo s kokosovimi kosmiči. Lahko tudi z orehi, lešniki ali mandeljni.