0

Bučni žličniki s porom

Deli recept:

Bucni zlilcniki s porom
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 3 min

Sestavine

za 2 osebi
 500 ml mleka
 1 velika bučka
 1 velik korenček
 1 velik por
 5 jedilnih žlic zvrhanih - gladke moke T500
 3 jedilne žlice krušnih drobtin
 4 jedilne žlice ocvrte čebule ali 1 glavo sveže čebule
 2 jajci
 1 velik šopek peteršilja
 1 velik šopek drobnjaka
 1 pecilni prašek
 sol po okusu
 poper po okusu
Cvrtje
 500 ml sončničnega olja ali druge maščobe

Postopek

1

Peteršilj in drobnjak sesekljmo.

20230811 112525

2

Korenje narežemo na kocke. Bučko naribamo. Por narežemo na kolobarje. Dodamo ocvrto čebulo, sol in poper ter premešamo.

20230811 112922

3

Dodamo jajca in moko, pecilni prašek in mleko ter ponovno premešamo.

20230811 113104

4

Dodamo krušne drobtine in vse temeljito premešamo. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da se nam olje segreje.

Namig:
Lahko izločimo drobtine in dodamo nariban sir.

20230811 113519

5

Olje segrejemo na ca. 160 stopinj in vanj z žlico dodajamo zmes. Cvremo tako dolgo, da dobi polpet na dnu zlatorjavo skorjico.

Nato obrnemo in cvremo še na drugi strani.

4 cvremo

6

Odlagamo na papirnato servieto, da izločimo maščobo. Postrežemo s skledo sveže solate.

20230811 120655

Sestavine

za 2 osebi
 500 ml mleka
 1 velika bučka
 1 velik korenček
 1 velik por
 5 jedilnih žlic zvrhanih - gladke moke T500
 3 jedilne žlice krušnih drobtin
 4 jedilne žlice ocvrte čebule ali 1 glavo sveže čebule
 2 jajci
 1 velik šopek peteršilja
 1 velik šopek drobnjaka
 1 pecilni prašek
 sol po okusu
 poper po okusu
Cvrtje
 500 ml sončničnega olja ali druge maščobe

Postopek

1

Peteršilj in drobnjak sesekljmo.

20230811 112525

2

Korenje narežemo na kocke. Bučko naribamo. Por narežemo na kolobarje. Dodamo ocvrto čebulo, sol in poper ter premešamo.

20230811 112922

3

Dodamo jajca in moko, pecilni prašek in mleko ter ponovno premešamo.

20230811 113104

4

Dodamo krušne drobtine in vse temeljito premešamo. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da se nam olje segreje.

Namig:
Lahko izločimo drobtine in dodamo nariban sir.

20230811 113519

5

Olje segrejemo na ca. 160 stopinj in vanj z žlico dodajamo zmes. Cvremo tako dolgo, da dobi polpet na dnu zlatorjavo skorjico.

Nato obrnemo in cvremo še na drugi strani.

4 cvremo

6

Odlagamo na papirnato servieto, da izločimo maščobo. Postrežemo s skledo sveže solate.

20230811 120655

Notes

Bučni žličniki s porom

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO