Sestavine
Postopek
Peteršilj in drobnjak sesekljmo.
Korenje narežemo na kocke. Bučko naribamo. Por narežemo na kolobarje. Dodamo ocvrto čebulo, sol in poper ter premešamo.
Dodamo jajca in moko, pecilni prašek in mleko ter ponovno premešamo.
Dodamo krušne drobtine in vse temeljito premešamo. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da se nam olje segreje.
Namig:
Lahko izločimo drobtine in dodamo nariban sir.
Olje segrejemo na ca. 160 stopinj in vanj z žlico dodajamo zmes. Cvremo tako dolgo, da dobi polpet na dnu zlatorjavo skorjico.
Nato obrnemo in cvremo še na drugi strani.
Odlagamo na papirnato servieto, da izločimo maščobo. Postrežemo s skledo sveže solate.
Sestavine
Postopek
Peteršilj in drobnjak sesekljmo.
Korenje narežemo na kocke. Bučko naribamo. Por narežemo na kolobarje. Dodamo ocvrto čebulo, sol in poper ter premešamo.
Dodamo jajca in moko, pecilni prašek in mleko ter ponovno premešamo.
Dodamo krušne drobtine in vse temeljito premešamo. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da se nam olje segreje.
Namig:
Lahko izločimo drobtine in dodamo nariban sir.
Olje segrejemo na ca. 160 stopinj in vanj z žlico dodajamo zmes. Cvremo tako dolgo, da dobi polpet na dnu zlatorjavo skorjico.
Nato obrnemo in cvremo še na drugi strani.
Odlagamo na papirnato servieto, da izločimo maščobo. Postrežemo s skledo sveže solate.