
Sestavine
za 2 osebi
500 ml mleka
1 velika bučka
1 velik korenček
1 velik por
5 jedilnih žlic zvrhanih - gladke moke T500
3 jedilne žlice krušnih drobtin
4 jedilne žlice ocvrte čebule ali 1 glavo sveže čebule
2 jajci
1 velik šopek peteršilja
1 velik šopek drobnjaka
1 pecilni prašek
sol po okusu
poper po okusu
Cvrtje
500 ml sončničnega olja ali druge maščobe
Postopek
1
Peteršilj in drobnjak sesekljmo.
2
Korenje narežemo na kocke. Bučko naribamo. Por narežemo na kolobarje. Dodamo ocvrto čebulo, sol in poper ter premešamo.
3
Dodamo jajca in moko, pecilni prašek in mleko ter ponovno premešamo.
4
Dodamo krušne drobtine in vse temeljito premešamo. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da se nam olje segreje.
Namig:
Lahko izločimo drobtine in dodamo nariban sir.
5
Olje segrejemo na ca. 160 stopinj in vanj z žlico dodajamo zmes. Cvremo tako dolgo, da dobi polpet na dnu zlatorjavo skorjico.
Nato obrnemo in cvremo še na drugi strani.
6
Odlagamo na papirnato servieto, da izločimo maščobo. Postrežemo s skledo sveže solate.
KategorijaGlavne jedi, Priloge in prigrizki
Sestavine
za 2 osebi
500 ml mleka
1 velika bučka
1 velik korenček
1 velik por
5 jedilnih žlic zvrhanih - gladke moke T500
3 jedilne žlice krušnih drobtin
4 jedilne žlice ocvrte čebule ali 1 glavo sveže čebule
2 jajci
1 velik šopek peteršilja
1 velik šopek drobnjaka
1 pecilni prašek
sol po okusu
poper po okusu
Cvrtje
500 ml sončničnega olja ali druge maščobe