Sestavine
Postopek
Bučo olupimo očistimo semen in narežemo na kose.
Narezane bučke naložimo v pekač in posujemo z obema sladkorjema. Pečico vklopimo na 170 stopinj in pečemo 35 minut. Vmes večkrat premešamo.
Med mešanjem bomo opazili, da se kosi buče mehčajo. Ko je v pekaču zmes bolj tekoča, pečico ugasnemo.
Vsebino vsujemo v lonec.
S paličnim mešalnikom spasiramo.
Dodamo cimet, belo čokolado, limonino lupino in sok. Kuhamo še 10 minut. Vmes mešamo, da se ne prismodi.
Kuhano marmelado prelijemo v pripravljene kozarce.
Zadelamo s pokrovi, pokrijemo in pustimo, da se čez noč ohladi. Hranimo v hladnem in temnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Bučo olupimo očistimo semen in narežemo na kose.
Narezane bučke naložimo v pekač in posujemo z obema sladkorjema. Pečico vklopimo na 170 stopinj in pečemo 35 minut. Vmes večkrat premešamo.
Med mešanjem bomo opazili, da se kosi buče mehčajo. Ko je v pekaču zmes bolj tekoča, pečico ugasnemo.
Vsebino vsujemo v lonec.
S paličnim mešalnikom spasiramo.
Dodamo cimet, belo čokolado, limonino lupino in sok. Kuhamo še 10 minut. Vmes mešamo, da se ne prismodi.
Kuhano marmelado prelijemo v pripravljene kozarce.
Zadelamo s pokrovi, pokrijemo in pustimo, da se čez noč ohladi. Hranimo v hladnem in temnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.