
Sestavine
Postopek
Meso skuhamo v jušni osnovi in ga natrgano. Jušno osnovo prihranimo.
Hokaido bučo očistimo semen in jo olupimo. Popečemo jo v pečici na 160 stopinj ca. 15 minut oziroma tako dolgo, da spusti sok.
S tekočino jo spasiramo v blenderju.
Krompir olupimo in narežemo na kocke.
K jušni osnovi dodamo spasirano bučko in na kocke narezan krompir. Kuhamo 15 minut oziroma tako dolgo, da se krompir zmehča.
Krompir pretlačimo.
Dodamo natrgano ,meso, sol in poper. Premešamo.
Dodamo kuhane vlivance - špecle in ponovno premešamo. Pustimo, da vse prevre.
Dodamo še po okusu sol, poper in mleti česen.
Na koncu dodamo še sesekljani drobnjak in vse ponovno premešamo. Pustimo počivati ca. 5 minut, da se sestavine med seboj povežejo.
Postrežemo s slastnimi palačinkami, namazanimi z marelično ali drugo nam ljubo marmelado.
Sestavine
Postopek
Meso skuhamo v jušni osnovi in ga natrgano. Jušno osnovo prihranimo.
Hokaido bučo očistimo semen in jo olupimo. Popečemo jo v pečici na 160 stopinj ca. 15 minut oziroma tako dolgo, da spusti sok.
S tekočino jo spasiramo v blenderju.
Krompir olupimo in narežemo na kocke.
K jušni osnovi dodamo spasirano bučko in na kocke narezan krompir. Kuhamo 15 minut oziroma tako dolgo, da se krompir zmehča.
Krompir pretlačimo.
Dodamo natrgano ,meso, sol in poper. Premešamo.
Dodamo kuhane vlivance - špecle in ponovno premešamo. Pustimo, da vse prevre.
Dodamo še po okusu sol, poper in mleti česen.
Na koncu dodamo še sesekljani drobnjak in vse ponovno premešamo. Pustimo počivati ca. 5 minut, da se sestavine med seboj povežejo.
Postrežemo s slastnimi palačinkami, namazanimi z marelično ali drugo nam ljubo marmelado.