Sestavine
Postopek
Zrele breskve narežemo, spasiramo s paličnim mešalnikom ali zmeljemo skozi sokovnik. Če jih sisnemo skozi sokovnik droži ne zavržemo.
Sok prelijemo v velik lonec in segrevamo. Ko zavre, dolijemo 2 l vode in dodamo sladkor. Mešamo tako dolgo, da se sladkor popolnoma stopi.
Dodamo sok limone in ko zavre, kuhamo še 15 minut.
Sok napolnimo v vroče steklenice in zadelamo z zamaški. Pokrite steklenice z odejo ohladimo čez noč. Hranimo v hladen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.
Droži od breskev ne zavržemo. Spasiramo jih s paličnim mešalnikom. Dodamo cimet, sok limone in sladkor ter vse skupaj ob mešanju kuhamo 15 minut.
Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Zrele breskve narežemo, spasiramo s paličnim mešalnikom ali zmeljemo skozi sokovnik. Če jih sisnemo skozi sokovnik droži ne zavržemo.
Sok prelijemo v velik lonec in segrevamo. Ko zavre, dolijemo 2 l vode in dodamo sladkor. Mešamo tako dolgo, da se sladkor popolnoma stopi.
Dodamo sok limone in ko zavre, kuhamo še 15 minut.
Sok napolnimo v vroče steklenice in zadelamo z zamaški. Pokrite steklenice z odejo ohladimo čez noč. Hranimo v hladen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.
Droži od breskev ne zavržemo. Spasiramo jih s paličnim mešalnikom. Dodamo cimet, sok limone in sladkor ter vse skupaj ob mešanju kuhamo 15 minut.
Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.