0

Breskov sok in džem

Sok iz domacih breskev
Preračunaj sestavine5 Porcij
Čas priprave30 minSkupni čas1 h

Sestavine

5 večjih steklenic (1 liter)
 5 kg breskev
 2 l vode
 500 g sladkorja
 2 limoni - samo sok
Breskov džem
 droži od breskev
 2 jedilni žlici sladkorja
 2 čajni žlički cimeta
 1 limona - sok

Postopek

1

Zrele breskve narežemo, spasiramo s paličnim mešalnikom ali zmeljemo skozi sokovnik. Če jih sisnemo skozi sokovnik, droži ne zavržemo.

2 sočimo sokovnik

2

Sok prelijemo v velik lonec in segrevamo. Ko zavre, dolijemo 2 l vode in dodamo sladkor. Mešamo tako dolgo, da se sladkor popolnoma stopi.

3 sirup voda

3

Dodamo sok limone in ko zavre, kuhamo še 15 minut.

4 dodamo sladkor sok limone

4

Sok napolnimo v vroče steklenice in zadelamo z zamaški. Pokrite steklenice z odejo ohladimo čez noč. Hranimo v hladen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.

5 napolnimo steklenice

Breskov džem
5

Droži od breskev ne zavržemo. Spasiramo jih s paličnim mešalnikom. Dodamo cimet, sok limone in sladkor ter vse skupaj ob mešanju kuhamo 15 minut.

7 spasiramo sladkor kuhamo

6

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

9 napolnimo

Sestavine

5 večjih steklenic (1 liter)
 5 kg breskev
 2 l vode
 500 g sladkorja
 2 limoni - samo sok
Breskov džem
 droži od breskev
 2 jedilni žlici sladkorja
 2 čajni žlički cimeta
 1 limona - sok

Postopek

1

Zrele breskve narežemo, spasiramo s paličnim mešalnikom ali zmeljemo skozi sokovnik. Če jih sisnemo skozi sokovnik, droži ne zavržemo.

2 sočimo sokovnik

2

Sok prelijemo v velik lonec in segrevamo. Ko zavre, dolijemo 2 l vode in dodamo sladkor. Mešamo tako dolgo, da se sladkor popolnoma stopi.

3 sirup voda

3

Dodamo sok limone in ko zavre, kuhamo še 15 minut.

4 dodamo sladkor sok limone

4

Sok napolnimo v vroče steklenice in zadelamo z zamaški. Pokrite steklenice z odejo ohladimo čez noč. Hranimo v hladen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.

5 napolnimo steklenice

Breskov džem
5

Droži od breskev ne zavržemo. Spasiramo jih s paličnim mešalnikom. Dodamo cimet, sok limone in sladkor ter vse skupaj ob mešanju kuhamo 15 minut.

7 spasiramo sladkor kuhamo

6

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

9 napolnimo

Notes

Breskov sok in džem
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.