Sestavine
Postopek
V jamico moke, ki smo ji primešali sol, zdrobimo kvas in nanj dolijemo malo mleka Premešamo ter pustimo, da kvas vzhaja ca. 10 minut.
Posebej zmešamo jajce s sladkorjem, ki smo mu primešali vanilijev sladkor ter dodamo stopljeno maslo. Dolijemo k moki s kvasom, dodamo preostanek mleka, premešamo in zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo, dodamo moko. Lahko zmešamo vse v kuhinjskem robotu. Testo pustimo vzhajati cca. 30 minut, da se podvoji.
Testo razdelimo na tri dele.
Testo pregnetemo na delovni površini in pustimo, da testo ponovno vzhaja na delovni površini ca. 30 minut.
Iz sestavni pripravimo orehov nadev. V kolikor je nadev presuh, dodamo mleko ali sladko smetano.
Mleti mak zmešamo z ostalimi sestavinami. V kolikor je nadev presuh, dodamo kislo ali sladko smetano.
Brusnično marmelado premešamo, da dobimo gladko zmes.
Vsak hlebček posebej razvaljamo na debelino 3 mm.
Prvi del testa namažemo z orehovim nadevo.
Pokrijemo z drugim delom testa in premažemo z makovim nadevom.
Pokrijemo s tretjim delom testa in premažemo z brusnično marmelado.
Previdno zavijamo in po širini rahlo raztegujemo.
Zvito potico razpolovimo na dva enaka dela.
Vsak del posebej preložimo v pekač s peki papirjem ali pekača namažemo z maslom in posujemo z drobtinami. Pustimo vzhajati 20 minut. Pred peko premažemo vsako potico z rumenjakom in prepikamo do dna.
Potico razrežemo ohlajeno in postrežemo.
Sestavine
Postopek
V jamico moke, ki smo ji primešali sol, zdrobimo kvas in nanj dolijemo malo mleka Premešamo ter pustimo, da kvas vzhaja ca. 10 minut.
Posebej zmešamo jajce s sladkorjem, ki smo mu primešali vanilijev sladkor ter dodamo stopljeno maslo. Dolijemo k moki s kvasom, dodamo preostanek mleka, premešamo in zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo, dodamo moko. Lahko zmešamo vse v kuhinjskem robotu. Testo pustimo vzhajati cca. 30 minut, da se podvoji.
Testo razdelimo na tri dele.
Testo pregnetemo na delovni površini in pustimo, da testo ponovno vzhaja na delovni površini ca. 30 minut.
Iz sestavni pripravimo orehov nadev. V kolikor je nadev presuh, dodamo mleko ali sladko smetano.
Mleti mak zmešamo z ostalimi sestavinami. V kolikor je nadev presuh, dodamo kislo ali sladko smetano.
Brusnično marmelado premešamo, da dobimo gladko zmes.
Vsak hlebček posebej razvaljamo na debelino 3 mm.
Prvi del testa namažemo z orehovim nadevo.
Pokrijemo z drugim delom testa in premažemo z makovim nadevom.
Pokrijemo s tretjim delom testa in premažemo z brusnično marmelado.
Previdno zavijamo in po širini rahlo raztegujemo.
Zvito potico razpolovimo na dva enaka dela.
Vsak del posebej preložimo v pekač s peki papirjem ali pekača namažemo z maslom in posujemo z drobtinami. Pustimo vzhajati 20 minut. Pred peko premažemo vsako potico z rumenjakom in prepikamo do dna.
Potico razrežemo ohlajeno in postrežemo.
Odličen recept, dolgo sem ga iskala. Hvala!
Tudi vam hvala 🙂
Hvala za povratno informacijo. Me veseli 🙂