Sestavine
Postopek
Maslo in kislo smetano zmešamo v gladko zmes. Dodamo naribano korenje in ponovno premešamo.
Dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek in z mešalnikom grobo premešamo.
Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo. Če se testo prijema na podlago, dodamo moko. Testo razdelimo na dve polovici. Testo naj počiva le toliko, da pripravimo pekače s peki papirjem.
Delovno površino pomokamo z ostro moko, in del testa razvaljamo na debelino 3mm. Z okroglim modelom izrežemo kroge. Na vsak krog dodamo 1/2 čajne žličke trde marmelade. Priporočam marmelado iz črnega ribeza.
Kroge prepognemo in z vilicami oblikujemo blazinice. Polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali namazali z maslom. V kolikor razpolagamo z modelom za oblikovanje blazinic, uporabimo tistega.
Pečemo na 200 stopinjah 15 minut, odvisno od tipa pečice. Pečene ohladimo in jih povaljamo v mešanico sladkorja v prahu.
Sestavine
Postopek
Maslo in kislo smetano zmešamo v gladko zmes. Dodamo naribano korenje in ponovno premešamo.
Dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek in z mešalnikom grobo premešamo.
Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo. Če se testo prijema na podlago, dodamo moko. Testo razdelimo na dve polovici. Testo naj počiva le toliko, da pripravimo pekače s peki papirjem.
Delovno površino pomokamo z ostro moko, in del testa razvaljamo na debelino 3mm. Z okroglim modelom izrežemo kroge. Na vsak krog dodamo 1/2 čajne žličke trde marmelade. Priporočam marmelado iz črnega ribeza.
Kroge prepognemo in z vilicami oblikujemo blazinice. Polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali namazali z maslom. V kolikor razpolagamo z modelom za oblikovanje blazinic, uporabimo tistega.
Pečemo na 200 stopinjah 15 minut, odvisno od tipa pečice. Pečene ohladimo in jih povaljamo v mešanico sladkorja v prahu.