0

Bezgovi zrezki

Bezgovi zrezki3
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave15 minSkupni čas45 min

Sestavine

z 4 osebe
 400 g gladke moke T500
 300 ml mleka
 4 jajca
 1 ščep soli
 1 čajna žlička pecilnega praška
 1 jedilna žlica kisle smetane
Cvrtje
 500 ml sončnično olje za cvrtje ali druge maščobe

Postopek

1

Naberemo lepe bogate bezgove cvetove s peclji. Izogibamo se nabiranju ob cestah.

1 naberemo lepe cvetove

Priprava zmesi
2

Mleku dodamo sol, jajca, moko in pecilni prašek. Z mešalnikom temeljito zmešamo. Na koncu dodamo še kislo smetano in ponovno premešamo. V kolikor je zmes redka dodamo moko. Zmes mora biti gosta (kot za šmorn - carski praženec).

2 pripravimo zmes

3

V ponvi segrejemo olje. Očiščeno bezgovo cvetje namočimo v pripravljeno zmes in polagamo v vroče olje. Cvremo 3 do 4 minute na prvi strani.

4 polagamo v olje

4

Peclje odrežemo in cvremo 3 do 4 minute na drugi strani. Ko zrezek obrnemo, ga z vilicami prepikamo, da se lepo počasi prepečejo. Pečene odlagamo na cedilko.

5 peclje odrezemo cvremo obrenemo

5

Poljubno posujemo s sladkorjem v prahu. Postrežemo vroče. Zraven se odlično prileže zelena solata.

7 postrezemo solato

Kategorija

Sestavine

z 4 osebe
 400 g gladke moke T500
 300 ml mleka
 4 jajca
 1 ščep soli
 1 čajna žlička pecilnega praška
 1 jedilna žlica kisle smetane
Cvrtje
 500 ml sončnično olje za cvrtje ali druge maščobe

Postopek

1

Naberemo lepe bogate bezgove cvetove s peclji. Izogibamo se nabiranju ob cestah.

1 naberemo lepe cvetove

Priprava zmesi
2

Mleku dodamo sol, jajca, moko in pecilni prašek. Z mešalnikom temeljito zmešamo. Na koncu dodamo še kislo smetano in ponovno premešamo. V kolikor je zmes redka dodamo moko. Zmes mora biti gosta (kot za šmorn - carski praženec).

2 pripravimo zmes

3

V ponvi segrejemo olje. Očiščeno bezgovo cvetje namočimo v pripravljeno zmes in polagamo v vroče olje. Cvremo 3 do 4 minute na prvi strani.

4 polagamo v olje

4

Peclje odrežemo in cvremo 3 do 4 minute na drugi strani. Ko zrezek obrnemo, ga z vilicami prepikamo, da se lepo počasi prepečejo. Pečene odlagamo na cedilko.

5 peclje odrezemo cvremo obrenemo

5

Poljubno posujemo s sladkorjem v prahu. Postrežemo vroče. Zraven se odlično prileže zelena solata.

7 postrezemo solato

Notes

Bezgovi zrezki
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.