
Sestavine
Postopek
Beljake s sladkorjem stepemo v sneg.
Primešamo maslo.
Dodamo mleta bučna semena.
Temeljito premešamo.
Dodamo nutelo.
Dodamo moko s pecilnim praškom in mlete klinčke.
Zgnetemo v gladko testo.
Testo razdelimo na več delov.
Prvi del testa razvaljamo na debelino 5 mm in izrezujemo z modelom.
Odlagamo na pekač s silikonsko folijo ali peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.
V mikrovalovni pečici ali nad paro stopimo jedilno čokolado. Dodamo maslo in olje. Zmešamo v gladko svilnato zmes.
Napolnimo vrečko, odrežemo konico in okrasimo piškote. Posujemo jih z fino mletimi bučnimi semeni.
Pustimo da se preliv posuši in postrežemo.
Sestavine
Postopek
Beljake s sladkorjem stepemo v sneg.
Primešamo maslo.
Dodamo mleta bučna semena.
Temeljito premešamo.
Dodamo nutelo.
Dodamo moko s pecilnim praškom in mlete klinčke.
Zgnetemo v gladko testo.
Testo razdelimo na več delov.
Prvi del testa razvaljamo na debelino 5 mm in izrezujemo z modelom.
Odlagamo na pekač s silikonsko folijo ali peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.
V mikrovalovni pečici ali nad paro stopimo jedilno čokolado. Dodamo maslo in olje. Zmešamo v gladko svilnato zmes.
Napolnimo vrečko, odrežemo konico in okrasimo piškote. Posujemo jih z fino mletimi bučnimi semeni.
Pustimo da se preliv posuši in postrežemo.