Sestavine
Postopek
Mleku dodamo sol in jajca. Premešamo in dodamo moko.
Namig:
Zmes mora bit enaka kot za palačinke.
V pečico na prvo spodnjo režo postavimo pekač z maščobo. Segrejemo na najvišjo temperaturo 250 stopinj. Ko pečica odda znak, da je segreta prelijemo zmes v pekač.
Temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj in pečemo 30 minut. Peko prilagodimo pečici. Med pečenjem se bo začela zmes neenakomerno dvigovat.
Pečeno zlivanko - babjo jezo vzamemo iz pečice. Razrežemo na poljubne rezine in postrežemo.
Babja jeza oz. zlivanka je odlična priloga k piščančji mineštri, krompirjevi juhi ali poletni juhi.
Sestavine
Postopek
Mleku dodamo sol in jajca. Premešamo in dodamo moko.
Namig:
Zmes mora bit enaka kot za palačinke.
V pečico na prvo spodnjo režo postavimo pekač z maščobo. Segrejemo na najvišjo temperaturo 250 stopinj. Ko pečica odda znak, da je segreta prelijemo zmes v pekač.
Temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj in pečemo 30 minut. Peko prilagodimo pečici. Med pečenjem se bo začela zmes neenakomerno dvigovat.
Pečeno zlivanko - babjo jezo vzamemo iz pečice. Razrežemo na poljubne rezine in postrežemo.
Babja jeza oz. zlivanka je odlična priloga k piščančji mineštri, krompirjevi juhi ali poletni juhi.