Sestavine
Postopek
V lonec vsujemo sladkor.
Dodamo vodo, med, ingver, žajbljeve liste in vejice materine dušice.
Pustimo, da zavre. Ko zavre pustimo vret ob mešanju 25 minut oziroma tako dolgo, da postane zmes gosta. Odstranimo liste žajblja in timijana.
Pripravimo si pekač s peki papirjem.
Zmes odcedimo skozi cedilko.
Na peki papir nakapljamo kupčke zmesi. Pustimo najmanj dve (2) uri, da se popolnoma strdijo.
Narahlo posujemo z netopnim sladkorjem v prahu in jih premešamo. Uporabimo netopni sladkor v prahu, ker s tem preprečimo, da se bonboni med seboj ne zalepijo.
Žajbljevi bonboni delujejo antiseptično. Pomagajo pri vneti ustni sluznici in pomagajo pri lažjem izkašljevanju. Hranimo jih v zaprti posodi.
Opomba: Diabetiki lahko uporabijo umetno sladilo.
Sestavine
Postopek
V lonec vsujemo sladkor.
Dodamo vodo, med, ingver, žajbljeve liste in vejice materine dušice.
Pustimo, da zavre. Ko zavre pustimo vret ob mešanju 25 minut oziroma tako dolgo, da postane zmes gosta. Odstranimo liste žajblja in timijana.
Pripravimo si pekač s peki papirjem.
Zmes odcedimo skozi cedilko.
Na peki papir nakapljamo kupčke zmesi. Pustimo najmanj dve (2) uri, da se popolnoma strdijo.
Narahlo posujemo z netopnim sladkorjem v prahu in jih premešamo. Uporabimo netopni sladkor v prahu, ker s tem preprečimo, da se bonboni med seboj ne zalepijo.
Žajbljevi bonboni delujejo antiseptično. Pomagajo pri vneti ustni sluznici in pomagajo pri lažjem izkašljevanju. Hranimo jih v zaprti posodi.
Opomba: Diabetiki lahko uporabijo umetno sladilo.