Sestavine
Postopek
Paradižnika ne lupimo. Narežemo ga na kocke.
Paradižnik segrejemo do vrelišča. Ko zavre, ga kuhamo tako dolgo, da olupek odstopi.
Precedimo skozi cedilko le toliko, da odteče voda.
Paradižniku dodamo sol, poper in česen in vse spasiramo s paličnim mešalnikom.
Dodamo origano in ob neprestanem mešanju kuhamo še 10 minut.
Kozarce segrejemo in jih napolnimo z mezgo in po vrhu prelijemo eno žlico olivnega olja. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo čez noč.
Odprt kozarec hranimo v hladilniku. Porabimo ga v roku treh dni.
Namig: Domača paradižnikova mezga se odlično poda na domačo pizzo.
Sestavine
Postopek
Paradižnika ne lupimo. Narežemo ga na kocke.
Paradižnik segrejemo do vrelišča. Ko zavre, ga kuhamo tako dolgo, da olupek odstopi.
Precedimo skozi cedilko le toliko, da odteče voda.
Paradižniku dodamo sol, poper in česen in vse spasiramo s paličnim mešalnikom.
Dodamo origano in ob neprestanem mešanju kuhamo še 10 minut.
Kozarce segrejemo in jih napolnimo z mezgo in po vrhu prelijemo eno žlico olivnega olja. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo čez noč.
Odprt kozarec hranimo v hladilniku. Porabimo ga v roku treh dni.
Namig: Domača paradižnikova mezga se odlično poda na domačo pizzo.