Sestavine
Postopek
V posodi zmešamo moko s soljo. V jamico zdrobimo kvas in prilijemo toplo mleko in naribano limonino lupino.
Dodamo jajca, sladkor, vanilijev sladkor in premešamo.
Dodamo maslo in ponovno premešamo.
Zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo lepljivo dodajamo postopoma moko.
Zgneteno testo oblikujemo in pustimo vzhajati ca. 40 minut.
Vzhajano testo razdelimo na 4 enake hlebčke in pustimo ponovno vzhajati ca. 30 minut.
Iz vseh sestavin pripravimo makov nadev in ha razdelimo na štiri enake dele.
Na delovni površini razvaljamo prvi hlebček testa na debelino 3 mm. Premažemo z nadevom.
Zavijemo in razrežemo.
Razrezane potičke polagamo na pekač s peki papirjem in jih prepikamo. Pustimo jih vzhajati ca. 20 minut. Premažemo z rumenjakom.
Pečemo v ogreti pečici na 180 do 200 stopinj ca. 45 minut. Peko prilagodimo svoji pečici. Pečene ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine
Postopek
V posodi zmešamo moko s soljo. V jamico zdrobimo kvas in prilijemo toplo mleko in naribano limonino lupino.
Dodamo jajca, sladkor, vanilijev sladkor in premešamo.
Dodamo maslo in ponovno premešamo.
Zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo lepljivo dodajamo postopoma moko.
Zgneteno testo oblikujemo in pustimo vzhajati ca. 40 minut.
Vzhajano testo razdelimo na 4 enake hlebčke in pustimo ponovno vzhajati ca. 30 minut.
Iz vseh sestavin pripravimo makov nadev in ha razdelimo na štiri enake dele.
Na delovni površini razvaljamo prvi hlebček testa na debelino 3 mm. Premažemo z nadevom.
Zavijemo in razrežemo.
Razrezane potičke polagamo na pekač s peki papirjem in jih prepikamo. Pustimo jih vzhajati ca. 20 minut. Premažemo z rumenjakom.
Pečemo v ogreti pečici na 180 do 200 stopinj ca. 45 minut. Peko prilagodimo svoji pečici. Pečene ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.