Sestavine
Postopek
Češnjam odstranimo koščice in jih operemo.
Dodamo polovico sladkorja, premešamo in zavremo.
Spasiramo s paličnim mešalnikom in precedimo. Dodamo drugo polovico sladkorja ter sok limone.
Opomba:
Kljub pasiranju koščice ostanejo cele.
Marmelado, ko zavre ponovno kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da pene povrejo. Zadnjih 5 minut dodamo rum.
Napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Ohlajene hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če je tekoča podaljšamo kuhanje. Izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.
Sestavine
Postopek
Češnjam odstranimo koščice in jih operemo.
Dodamo polovico sladkorja, premešamo in zavremo.
Spasiramo s paličnim mešalnikom in precedimo. Dodamo drugo polovico sladkorja ter sok limone.
Opomba:
Kljub pasiranju koščice ostanejo cele.
Marmelado, ko zavre ponovno kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da pene povrejo. Zadnjih 5 minut dodamo rum.
Napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Ohlajene hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če je tekoča podaljšamo kuhanje. Izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.