Sestavine
Postopek
V posodo vsujemo moko. Dodamo jaca, kislo smetano in sol. Mešanje v kuhinjskem robotu na stopnji št. 2 10 minut.
Postopoma dodajamo vodo.
Na delovni površini zgnetemo testo.
Testo razdelimo na male kose in oblikujemo krogle.
Vsak del testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 3 mm.
Mlinc prepikamo z leseno palčko ali vilicami.
Odlagamo na pekač s peki papirjem ali s silikonsko podlOgo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene mlince ohladimo.
Ohlajene mlince hranimo v tesno zaprti posodi.
Zavremo jušno osnovo. Vanjo potopimo pripravljene mlince. Pokrijemo in postimo, da se prepojijo z jušno osnovo.
Odcedimo.
Postrežemo kot prilogo za kosilo na Martinovo ali katerikoli drugi dan. Dodamo dušeno rdeče zelje in pečene piščančje krače ali gos oz. račko.
Sestavine
Postopek
V posodo vsujemo moko. Dodamo jaca, kislo smetano in sol. Mešanje v kuhinjskem robotu na stopnji št. 2 10 minut.
Postopoma dodajamo vodo.
Na delovni površini zgnetemo testo.
Testo razdelimo na male kose in oblikujemo krogle.
Vsak del testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 3 mm.
Mlinc prepikamo z leseno palčko ali vilicami.
Odlagamo na pekač s peki papirjem ali s silikonsko podlOgo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene mlince ohladimo.
Ohlajene mlince hranimo v tesno zaprti posodi.
Zavremo jušno osnovo. Vanjo potopimo pripravljene mlince. Pokrijemo in postimo, da se prepojijo z jušno osnovo.
Odcedimo.
Postrežemo kot prilogo za kosilo na Martinovo ali katerikoli drugi dan. Dodamo dušeno rdeče zelje in pečene piščančje krače ali gos oz. račko.