
Sestavine
Postopek
V posodo vsujemo moko. Dodamo jajca, kislo smetano in sol. Testo gnetemo v kuhinjskem robotu na stopnji št. 2 10 minut.
Postopoma dodajamo vodo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo.
Testo razdelimo na male kose in oblikujemo krogle.
Vsak del testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 3 mm.
Namig:
Mlince lahko valjamo s strojčkom za izdelavo rezancev.
Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo. Vsak mlinc prepikamo z leseno palčko ali vilicami.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pozor.
Pazimo, da jih ne zapečemo preveč.
Pečene mlince ohladimo.
Ohlajene mlince hranimo v tesno zaprti posodi.
Zavremo jušno osnovo. Vanjo potopimo pripravljene mlince. Pokrijemo in postimo, da se prepojijo z jušno osnovo.
Odcedimo.
Postrežemo kot prilogo za kosilo na Martinovo ali katerikoli drugi dan. Dodamo dušeno rdeče zelje in pečene piščančje krače ali gos oz. račko.
Sestavine
Postopek
V posodo vsujemo moko. Dodamo jajca, kislo smetano in sol. Testo gnetemo v kuhinjskem robotu na stopnji št. 2 10 minut.
Postopoma dodajamo vodo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo.
Testo razdelimo na male kose in oblikujemo krogle.
Vsak del testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 3 mm.
Namig:
Mlince lahko valjamo s strojčkom za izdelavo rezancev.
Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo. Vsak mlinc prepikamo z leseno palčko ali vilicami.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pozor.
Pazimo, da jih ne zapečemo preveč.
Pečene mlince ohladimo.
Ohlajene mlince hranimo v tesno zaprti posodi.
Zavremo jušno osnovo. Vanjo potopimo pripravljene mlince. Pokrijemo in postimo, da se prepojijo z jušno osnovo.
Odcedimo.
Postrežemo kot prilogo za kosilo na Martinovo ali katerikoli drugi dan. Dodamo dušeno rdeče zelje in pečene piščančje krače ali gos oz. račko.