Sestavine
Postopek
Sladkorju primešamo vanilijev sladkor, dodamo rumenjake in z mešalnikom penasto zmešamo. Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.
Dodamo moko s pecilnim praškom in kakav ter vse temeljito premešamo. Iz beljakov in sladkorja stepemo sneg in ga primešamo k zmesi za biskvit.
Pekač namažemo z maslom in vanj porazdelimo zmes. Poravnamo ter pečemo v predhodno ogreti pečici na 160 stopinj ca. 30 minut. Peko prilagodimo svoji pečici. Proti koncu pečenja naredimo preizkus pečenja: z ostrim predmetom (igla, špila) zapičimo v sredino do dna. Če se zmes prime na iglo ali špilo, podaljšamo čas pečenja.
Stepemo sladko smetano, dodamo marscapone in ponovno zmešamo, da se sestavine med seboj povežejo. Kremo damo na hladno.
Pečen biskvit ohladimo in naredimo prerez po sredini, da dobimo dva pravokotnika. Dve tretjini kreme namažemo na prvo polovico biskvita in pokrijemo z drugo polovico biskvita. Preostalo tretjino kreme namažemo na drug biskvit.
Na vrh biskvita naložimo marelice in prelijemo s pripravljeno želatino. Želatino pripravimo po navodilih na hrbtni strani zavitka. Rezino postavimo v hladilnik vsaj za 2 uri. Najbolje je, da rezino pripravimo dan prej.
Sestavine
Postopek
Sladkorju primešamo vanilijev sladkor, dodamo rumenjake in z mešalnikom penasto zmešamo. Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.
Dodamo moko s pecilnim praškom in kakav ter vse temeljito premešamo. Iz beljakov in sladkorja stepemo sneg in ga primešamo k zmesi za biskvit.
Pekač namažemo z maslom in vanj porazdelimo zmes. Poravnamo ter pečemo v predhodno ogreti pečici na 160 stopinj ca. 30 minut. Peko prilagodimo svoji pečici. Proti koncu pečenja naredimo preizkus pečenja: z ostrim predmetom (igla, špila) zapičimo v sredino do dna. Če se zmes prime na iglo ali špilo, podaljšamo čas pečenja.
Stepemo sladko smetano, dodamo marscapone in ponovno zmešamo, da se sestavine med seboj povežejo. Kremo damo na hladno.
Pečen biskvit ohladimo in naredimo prerez po sredini, da dobimo dva pravokotnika. Dve tretjini kreme namažemo na prvo polovico biskvita in pokrijemo z drugo polovico biskvita. Preostalo tretjino kreme namažemo na drug biskvit.
Na vrh biskvita naložimo marelice in prelijemo s pripravljeno želatino. Želatino pripravimo po navodilih na hrbtni strani zavitka. Rezino postavimo v hladilnik vsaj za 2 uri. Najbolje je, da rezino pripravimo dan prej.