Sestavine
Postopek
Presejemo moko dodamo sol, nastrgano lupino limone in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Čez prelijemo 1 dcl mlačnega mleka in premešamo. Pustimo vzhajat, da se kvas podvoji. V testo zmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor, dodamo maslo in rum. Zgnetemo v gladko testo. Pustimo vzhajat cca. 45 minut.
Testo razdelimo na šest kupčkov. Naredimo tri dolge svaljke in spletemo prvo kito in jo položimo na pekač obložen s peki papirjem na eno stran in jo upognemo v obliki polovice srca. Nato spletemo drugo kito in jo priložimo na drugo stran in obe spojimo spodaj in zgoraj. Izoblikujemo srce. Ostanek testa uporabimo za okrasitev - kamuflažo, da se ne vidijo zavihki. Pustimo vzhajat cca. 30 minut.
Sestavine
Postopek
Presejemo moko dodamo sol, nastrgano lupino limone in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Čez prelijemo 1 dcl mlačnega mleka in premešamo. Pustimo vzhajat, da se kvas podvoji. V testo zmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor, dodamo maslo in rum. Zgnetemo v gladko testo. Pustimo vzhajat cca. 45 minut.
Testo razdelimo na šest kupčkov. Naredimo tri dolge svaljke in spletemo prvo kito in jo položimo na pekač obložen s peki papirjem na eno stran in jo upognemo v obliki polovice srca. Nato spletemo drugo kito in jo priložimo na drugo stran in obe spojimo spodaj in zgoraj. Izoblikujemo srce. Ostanek testa uporabimo za okrasitev - kamuflažo, da se ne vidijo zavihki. Pustimo vzhajat cca. 30 minut.