Sestavine
Postopek
V lonec dodamo por in opečeno čebulo. Dodamo meso in sol ter kuhamo tako dolgo, da se meso zmehča. Meso nato vzamemo iz juhe.
Opomba: Juho in zelenjavo prihranimo.
Meso narežemo na male kocke.
Zelenjavo očistimo in jo narežemo.
V kozici segrejemo maščobo in dodamo vso zelenjavo. Premešamo in dušimo 15 minut. Postopoma dolijemo juho, v kateri smo kuhali meso, da se zelenjava ne prismodi.
Dodamo sol in zelenjavo iz juhe, kjer smo kuhali meso. Premešamo in dušimo 10 minut.
Dodamo na kocke narezano meso.
Premešamo in dolijemo malo juhe, ki smo jo prihranili. Dušimo 10 minut.
V blenderju vso vsebino zmeljemo, da dobimo gladko zmes - pasto.
Spasirano vsebino vsujemo v lonec in dolijemo 200 ml juhe. Premešamo, da dobimo gladko zmes.
Dodamo sesekljani peteršilj.
Kuhamo še dodatnih 5 minut.
Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi.
V pekač nalijemo vodo in vanj naložimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut. Po končani pasterizaciji pustimo kozarce v pečici, da se ohladijo čez noč.
Hranimo v temen in hladen prostor, najbolje v hladilniku. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.
Obstojno v hladilniku: ca 7 dni
Namig:
Priporočam, da narežemo kocke. Zavijemo v alu folijo in zamrznemo.
Zavremo 1 liter vode. Dodamo 2 zvrhani jedilni žlici pripravljene mesne osnove in premešamo. Če želimo bolj pikanten okus, dodamo po svojem okusu mleti poper. Tako pripravljeno mesno jušno osnovo uporabljamo pri zalivanju pečenke, zelenjavnih jedeh ali si na hitro pripravimo juho in vanjo zakuhamo domače rezance, ribano kašo ali pripravimo zdrobove žličnike z drobnjakom.
Sestavine
Postopek
V lonec dodamo por in opečeno čebulo. Dodamo meso in sol ter kuhamo tako dolgo, da se meso zmehča. Meso nato vzamemo iz juhe.
Opomba: Juho in zelenjavo prihranimo.
Meso narežemo na male kocke.
Zelenjavo očistimo in jo narežemo.
V kozici segrejemo maščobo in dodamo vso zelenjavo. Premešamo in dušimo 15 minut. Postopoma dolijemo juho, v kateri smo kuhali meso, da se zelenjava ne prismodi.
Dodamo sol in zelenjavo iz juhe, kjer smo kuhali meso. Premešamo in dušimo 10 minut.
Dodamo na kocke narezano meso.
Premešamo in dolijemo malo juhe, ki smo jo prihranili. Dušimo 10 minut.
V blenderju vso vsebino zmeljemo, da dobimo gladko zmes - pasto.
Spasirano vsebino vsujemo v lonec in dolijemo 200 ml juhe. Premešamo, da dobimo gladko zmes.
Dodamo sesekljani peteršilj.
Kuhamo še dodatnih 5 minut.
Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi.
V pekač nalijemo vodo in vanj naložimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut. Po končani pasterizaciji pustimo kozarce v pečici, da se ohladijo čez noč.
Hranimo v temen in hladen prostor, najbolje v hladilniku. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.
Obstojno v hladilniku: ca 7 dni
Namig:
Priporočam, da narežemo kocke. Zavijemo v alu folijo in zamrznemo.
Zavremo 1 liter vode. Dodamo 2 zvrhani jedilni žlici pripravljene mesne osnove in premešamo. Če želimo bolj pikanten okus, dodamo po svojem okusu mleti poper. Tako pripravljeno mesno jušno osnovo uporabljamo pri zalivanju pečenke, zelenjavnih jedeh ali si na hitro pripravimo juho in vanjo zakuhamo domače rezance, ribano kašo ali pripravimo zdrobove žličnike z drobnjakom.