Sestavine
Postopek
V lonec z vodo dodamo oprano in očiščeno zelenjavo. Čebulo opečemo.
Dodamo meso in sol.
Kuhamo na zmernem ognju 2 uri. Juha naj vre zelo počasi.
Moko, jajce in vodo zmešamo in zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na dva hlebčka.
Delovno površino posujemo z moko in prvi hlebček razvaljamo na debelino 1 mm. Enak postopek ponovimo z drugim hlebčkom testa. Razvaljano testo posušimo na sobni temperaturi.
Namig: Rezance lahko pripravimo z strojčkom za izdelavo rezancev.
Posušeno testo razrežemo in kose položimo enega nad drugega.
Zavijemo.
Z ostrim nožem režemo tanke rezine.
Narezane rezance pustimo na delovni površini, in pustimo, da se posušijo, v kolikor jih delamo na zalogo.
Precejeno juho zavremo in vanjo potopimo rezance. Ogenj ugasnemo in pustimo, da se rezanci zmehčajo.
Opomba: Rezancev ne pustimo vreti v juhi, ker bo tako imela juha mlečni izgled. Rezance samo potopimo v vrelo juho.
Postrežemo z drobno sesekljanim drobnjakom.
Sestavine
Postopek
V lonec z vodo dodamo oprano in očiščeno zelenjavo. Čebulo opečemo.
Dodamo meso in sol.
Kuhamo na zmernem ognju 2 uri. Juha naj vre zelo počasi.
Moko, jajce in vodo zmešamo in zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na dva hlebčka.
Delovno površino posujemo z moko in prvi hlebček razvaljamo na debelino 1 mm. Enak postopek ponovimo z drugim hlebčkom testa. Razvaljano testo posušimo na sobni temperaturi.
Namig: Rezance lahko pripravimo z strojčkom za izdelavo rezancev.
Posušeno testo razrežemo in kose položimo enega nad drugega.
Zavijemo.
Z ostrim nožem režemo tanke rezine.
Narezane rezance pustimo na delovni površini, in pustimo, da se posušijo, v kolikor jih delamo na zalogo.
Precejeno juho zavremo in vanjo potopimo rezance. Ogenj ugasnemo in pustimo, da se rezanci zmehčajo.
Opomba: Rezancev ne pustimo vreti v juhi, ker bo tako imela juha mlečni izgled. Rezance samo potopimo v vrelo juho.
Postrežemo z drobno sesekljanim drobnjakom.