0

Goveja juha z domačimi rezanci

Deli recept:

Goveja juha z domacimi rezanci
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas2 h 30 min

Sestavine

za 4 osebe
 600 g govejega bočnika s kostjo ali drugi kos govejega mesa
 2 l vode
 4 korenčke
 2 peteršilja - koren in vejice
 1 vejica luštreka
 1 por
 1 čebula
 1 jedilna žlica soli
 ½ gomolja zelene in vejice
Domači rezanci
 260 g gladke moke T500 (po potrebi več)
 2 jajci večje velikosti
 1 čajna žlička tople vode
 ostra moka T400 za posip delovne površine

Postopek

1

V lonec z vodo dodamo oprano in očiščeno zelenjavo. Čebulo opečemo.

20240720 123450

2

Dodamo meso in sol.

20240720 125711

3

Kuhamo na zmernem ognju 2 uri. Juha naj vre zelo počasi.

20240720 143643

4

Odcedimo.

Namig: Meso pustimo, da se ohladi in z njim pripravimo odlično mesno solato - esihflajš.

20240721 085814

Domači rezanci
5

Moko, jajce in vodo zmešamo in zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na dva hlebčka.

20240721 084400

6

Delovno površino posujemo z moko in prvi hlebček razvaljamo na debelino 1 mm. Enak postopek ponovimo z drugim hlebčkom testa. Razvaljano testo posušimo na sobni temperaturi.

Namig: Rezance lahko pripravimo z strojčkom za izdelavo rezancev.

20240721 085505

7

Posušeno testo razrežemo in kose položimo enega nad drugega.

20240721 101403

8

Zavijemo.

20240721 101437

9

Z ostrim nožem režemo tanke rezine.

20240721 101522

10

Narezane rezance pustimo na delovni površini, in pustimo, da se posušijo, v kolikor jih delamo na zalogo.

20240721 132436

11

Precejeno juho zavremo in vanjo potopimo rezance. Ogenj ugasnemo in pustimo, da se rezanci zmehčajo.

Opomba: Rezancev ne pustimo vreti v juhi, ker bo tako imela juha mlečni izgled. Rezance samo potopimo v vrelo juho.

20240721 111012

12

Postrežemo z drobno sesekljanim drobnjakom.

20240721 111250

Kategorija,

Sestavine

za 4 osebe
 600 g govejega bočnika s kostjo ali drugi kos govejega mesa
 2 l vode
 4 korenčke
 2 peteršilja - koren in vejice
 1 vejica luštreka
 1 por
 1 čebula
 1 jedilna žlica soli
 ½ gomolja zelene in vejice
Domači rezanci
 260 g gladke moke T500 (po potrebi več)
 2 jajci večje velikosti
 1 čajna žlička tople vode
 ostra moka T400 za posip delovne površine

Postopek

1

V lonec z vodo dodamo oprano in očiščeno zelenjavo. Čebulo opečemo.

20240720 123450

2

Dodamo meso in sol.

20240720 125711

3

Kuhamo na zmernem ognju 2 uri. Juha naj vre zelo počasi.

20240720 143643

4

Odcedimo.

Namig: Meso pustimo, da se ohladi in z njim pripravimo odlično mesno solato - esihflajš.

20240721 085814

Domači rezanci
5

Moko, jajce in vodo zmešamo in zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na dva hlebčka.

20240721 084400

6

Delovno površino posujemo z moko in prvi hlebček razvaljamo na debelino 1 mm. Enak postopek ponovimo z drugim hlebčkom testa. Razvaljano testo posušimo na sobni temperaturi.

Namig: Rezance lahko pripravimo z strojčkom za izdelavo rezancev.

20240721 085505

7

Posušeno testo razrežemo in kose položimo enega nad drugega.

20240721 101403

8

Zavijemo.

20240721 101437

9

Z ostrim nožem režemo tanke rezine.

20240721 101522

10

Narezane rezance pustimo na delovni površini, in pustimo, da se posušijo, v kolikor jih delamo na zalogo.

20240721 132436

11

Precejeno juho zavremo in vanjo potopimo rezance. Ogenj ugasnemo in pustimo, da se rezanci zmehčajo.

Opomba: Rezancev ne pustimo vreti v juhi, ker bo tako imela juha mlečni izgled. Rezance samo potopimo v vrelo juho.

20240721 111012

12

Postrežemo z drobno sesekljanim drobnjakom.

20240721 111250

Notes

Goveja juha z domačimi rezanci

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO