Sestavine
Postopek
Jajca, bučna semena, vanilijev sladkor in sladkor v prahu zmešamo v gladko zmes.
Dodamo zmehčano maslo in premešamo.
Primešamo moko s sodo in vanilijev puding v prahu.
Z mešalnikom grobo zmešamo.
Na delovni površini, ki smo jo posuli z ostro moko zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na tri dele. Testo pokrijemo z živilsko folijo in pustimo počivati 30 minut.
Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo prvi dela testa na debelino 3 mm. Izrezujemo z modelom bučka.
Če ne razpolagamo z modelom v obliku bučje, uporabimo nam ljube modele.
Izrezane piškote polagamo na pekač s silikonsko podlogo ali na peki papir.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene piškote ohladimo na pekaču.
Čokolado nalomimo in dodamo maslo. Stopimo jo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Stopljeni čokoladi dodamo mleta bučna semena.
Premešamo.
Na en del piškota razdelimo 1 čajno žličko nadeva.
Sestavimo.
Čokolado nalomimo in jo stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Stopljeni čokoladi dodamo maslo in temeljito premešamo. Če je preliv gostejši, dodamo maslo.
Napolnimo dresirno vrečko in okrasimo piškote. Po površini posujemo še bučna semena.
Pustimo, da se preliv strdi in postrežemo h kavici ali čaju.
Sestavine
Postopek
Jajca, bučna semena, vanilijev sladkor in sladkor v prahu zmešamo v gladko zmes.
Dodamo zmehčano maslo in premešamo.
Primešamo moko s sodo in vanilijev puding v prahu.
Z mešalnikom grobo zmešamo.
Na delovni površini, ki smo jo posuli z ostro moko zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na tri dele. Testo pokrijemo z živilsko folijo in pustimo počivati 30 minut.
Delovno površino posujemo z ostro moko in razvaljamo prvi dela testa na debelino 3 mm. Izrezujemo z modelom bučka.
Če ne razpolagamo z modelom v obliku bučje, uporabimo nam ljube modele.
Izrezane piškote polagamo na pekač s silikonsko podlogo ali na peki papir.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene piškote ohladimo na pekaču.
Čokolado nalomimo in dodamo maslo. Stopimo jo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Stopljeni čokoladi dodamo mleta bučna semena.
Premešamo.
Na en del piškota razdelimo 1 čajno žličko nadeva.
Sestavimo.
Čokolado nalomimo in jo stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Stopljeni čokoladi dodamo maslo in temeljito premešamo. Če je preliv gostejši, dodamo maslo.
Napolnimo dresirno vrečko in okrasimo piškote. Po površini posujemo še bučna semena.
Pustimo, da se preliv strdi in postrežemo h kavici ali čaju.