Sestavine
Postopek
V moko dodamo sladkor in sol. Premešamo. V jamico zdrobimo kvas in prilijemo toplo mleko. Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo, rum, jajca, stopljeno maslo in ostale sestavine. Z mešalnikom mešamo 15 minut.
Na delovni površini, ki smo jo posuli z moko oblikujemo hlebček in ga pustimo vzhajati v posodi 40 minut.
Testo vzamemo iz posode in ga ponovno pregnetemo. Oblikujemo hlebček in ga preložimo v papirnati pekač. Ponovno pustimo vzhajati 40 minut.
Namig: Vzhajan je dovolj, ko se model napolni do vrha. V tem primeru zmanjšamo čas vzhajana, ker je vzhajanje odvisno od toplote v prostoru. Topleje kot je, hitreje vzhaja.
Premažemo z jajcem.
Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.
Namig: Model postavimo na pekač na prvo spodnjo rešetko.
Pečenega ohladimo in papirnati model odstranimo. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine
Postopek
V moko dodamo sladkor in sol. Premešamo. V jamico zdrobimo kvas in prilijemo toplo mleko. Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo, rum, jajca, stopljeno maslo in ostale sestavine. Z mešalnikom mešamo 15 minut.
Na delovni površini, ki smo jo posuli z moko oblikujemo hlebček in ga pustimo vzhajati v posodi 40 minut.
Testo vzamemo iz posode in ga ponovno pregnetemo. Oblikujemo hlebček in ga preložimo v papirnati pekač. Ponovno pustimo vzhajati 40 minut.
Namig: Vzhajan je dovolj, ko se model napolni do vrha. V tem primeru zmanjšamo čas vzhajana, ker je vzhajanje odvisno od toplote v prostoru. Topleje kot je, hitreje vzhaja.
Premažemo z jajcem.
Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.
Namig: Model postavimo na pekač na prvo spodnjo rešetko.
Pečenega ohladimo in papirnati model odstranimo. Po želji posujemo s sladkorjem v prahu.