Sestavine
Postopek
Bučke olupimo.
Očiščene bučke naribamo in dodamo ocvrto čebulo, sesekljan česen in peteršilj. Dodamo sol in poper po svojem okusu. Premešamo.
Dodamo krušne drobtine in jajci.
Namig:
Lahko izločimo drobtine in dodamo nariban sir.
Ponovno premešamo, da se sestavine med seboj povežejo. Pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.
Segrejemo olje.
Z veliko žlico zajamemo zmes.
Potopimo v vroče olje in pustimo, da se cvre do lepe zlato rjave barve.
Miške obračamo, da se enakomerno cvrejo.
Ocvrte bučkine miške so odlična samostojna jed k skledi sveže solate ali kot priloga k zrezkom v omaki.
Sestavine
Postopek
Bučke olupimo.
Očiščene bučke naribamo in dodamo ocvrto čebulo, sesekljan česen in peteršilj. Dodamo sol in poper po svojem okusu. Premešamo.
Dodamo krušne drobtine in jajci.
Namig:
Lahko izločimo drobtine in dodamo nariban sir.
Ponovno premešamo, da se sestavine med seboj povežejo. Pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.
Segrejemo olje.
Z veliko žlico zajamemo zmes.
Potopimo v vroče olje in pustimo, da se cvre do lepe zlato rjave barve.
Miške obračamo, da se enakomerno cvrejo.
Ocvrte bučkine miške so odlična samostojna jed k skledi sveže solate ali kot priloga k zrezkom v omaki.