
Sestavine
za 4 osebe
500 ml mleka
200 g vložene koruze
100 g gladke moke T500
100 g mešane zelenjave - korenje, cvetača, stročji fižol, grah, rdeča in rumena paprika
50 g ocvrte čebule
50 g krušnih drobtin
4 srednje debele krompirje
2 jajci velikosti M
1 pecilni prašek
sol po okusu
poper po okusu
Cvrtje
600 ml sončničnega olja ali druge maščobe za cvrtje
Postopek
1
Krompir naribamo. Dodamo zelenjavo.
2
Dodamo ocvrto čebulo, dolijemo mleko in začinimo.
3
Dodamo vloženo koruzo.
4
..moko s pecilnim praškom in premešamo.
5
.. drobtine in ponovno premešamo. V kolikor je zmes preredka, dodamo več drobtin.
6
Dodamo še jajca.
7
Po želji še dodatno začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo.
8
Olje segrejemo na 150 stopinj. Z zajemalko zajamemo zmes in jo sploščimo v olju. Cvremo do lepe zlate skorjice, obrnemo in jih prepikamo z vilicami ter cvremo še na drugi strani do hrustljave skorjice.
9
Ocvrte zrezke odlagamo na papirnato brisačo, da odstranimo odvečno maščobo.
10
Postrežemo s skledo solate.
KategorijaGlavne jedi, Priloge in prigrizki
Sestavine
za 4 osebe
500 ml mleka
200 g vložene koruze
100 g gladke moke T500
100 g mešane zelenjave - korenje, cvetača, stročji fižol, grah, rdeča in rumena paprika
50 g ocvrte čebule
50 g krušnih drobtin
4 srednje debele krompirje
2 jajci velikosti M
1 pecilni prašek
sol po okusu
poper po okusu
Cvrtje
600 ml sončničnega olja ali druge maščobe za cvrtje