0

Vložene škofove kapice

Deli recept:

Vlozene skofove kapice
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas1 h

Sestavine

2 večja kozarca (720 ml)
 1 kg škofovih kapic - lahko več, če so manjše
 2 mali glavi čebule
 2 stroka česna
 4 lovorjeve liste
 par zrnic celega popra
 par zrnic kopra
Mešanica
 100 ml kisa za vlaganje
 250 ml vode
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička sladkorja

Postopek

1

Naberemo plodove in jih očistimo. Količina je odvisna od velikosti plodov tako, da prilagodimo količino plodov za vsebino kozarca.

1 ocistimo

2

V čiste kozarce naložimo čebulo in česen. Dodamo celi poper, zrnca kopra in lovorjev list.

2 cebula poper

3

Naložimo kapice.

3 nalozimo

4

Mešanico zavremo in prelijemo čez kapice.

4 prelijemo

5

Zadelamo s pokrovi.

6 zapremo

6

Obrnemo na pokrove pokrijem in ohladimo čez noč.

7 obrnemo

7

Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

20211004 165415

Sestavine

2 večja kozarca (720 ml)
 1 kg škofovih kapic - lahko več, če so manjše
 2 mali glavi čebule
 2 stroka česna
 4 lovorjeve liste
 par zrnic celega popra
 par zrnic kopra
Mešanica
 100 ml kisa za vlaganje
 250 ml vode
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička sladkorja

Postopek

1

Naberemo plodove in jih očistimo. Količina je odvisna od velikosti plodov tako, da prilagodimo količino plodov za vsebino kozarca.

1 ocistimo

2

V čiste kozarce naložimo čebulo in česen. Dodamo celi poper, zrnca kopra in lovorjev list.

2 cebula poper

3

Naložimo kapice.

3 nalozimo

4

Mešanico zavremo in prelijemo čez kapice.

4 prelijemo

5

Zadelamo s pokrovi.

6 zapremo

6

Obrnemo na pokrove pokrijem in ohladimo čez noč.

7 obrnemo

7

Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

20211004 165415

Notes

Vložene škofove kapice

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO