
Moko vsujemo v lonec. V jamico zdrobimo kvas in dodamo sladkor. Ob strani dodamo sol.
Dolijemo toplo mleko in premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo olje.
Z mikserjem, ročno ali z kuhinjskim robotom zgnetemo testo.
Delovno površino posujemo z ostro moko in oblikujemo hlebček. Pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut.
Testo na delovni površini ponovno pregnetemo in ga razdelimo na dve polovici. Eno polovico razdelimo na 12 delov. Drugi del testa pustimo celega.
Vsak delček testa oblikujemo v kroglico (skupno 12 kroglic). Pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut.
Namig: Podlogo izdatno pomokamo, saj je testo zelo fino.
Drugo polovico testa oblikujemo v štručko in ga položimo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem. Premažemo z mešanico jajca in mleka in posujemo s sezamom. Po vrhu naredimo dve zarezi. Pustimo vzhajati 30 minut.
Vzamemo prvo kroglico. Uporabimo moko, ki je pod kroglicami.
Razvaljamo po dolžini in narahlo raztegujemo.
Zavijemo.
Enak postopek ponovimo za vse kroglice.
Namig: Uporabimo vso moko, ki smo jo dodali pod kroglice. Dodatna moka ni potrebna.
Oblikovane rogljičke polagamo na silikonsko podlogo ali peki papir.
Vsak rogljiček premažemo z mešanico jajca in mleka in posujemo z sezamovimi semeni.
Kruh pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.
Rogljičke prav tako pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene rogljičke ohladimo na pekaču.
Sezamovi rogljički so odlična večerja ali zajtrk.
Sestavine
Postopek
Moko vsujemo v lonec. V jamico zdrobimo kvas in dodamo sladkor. Ob strani dodamo sol.
Dolijemo toplo mleko in premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo olje.
Z mikserjem, ročno ali z kuhinjskim robotom zgnetemo testo.
Delovno površino posujemo z ostro moko in oblikujemo hlebček. Pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut.
Testo na delovni površini ponovno pregnetemo in ga razdelimo na dve polovici. Eno polovico razdelimo na 12 delov. Drugi del testa pustimo celega.
Vsak delček testa oblikujemo v kroglico (skupno 12 kroglic). Pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut.
Namig: Podlogo izdatno pomokamo, saj je testo zelo fino.
Drugo polovico testa oblikujemo v štručko in ga položimo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem. Premažemo z mešanico jajca in mleka in posujemo s sezamom. Po vrhu naredimo dve zarezi. Pustimo vzhajati 30 minut.
Vzamemo prvo kroglico. Uporabimo moko, ki je pod kroglicami.
Razvaljamo po dolžini in narahlo raztegujemo.
Zavijemo.
Enak postopek ponovimo za vse kroglice.
Namig: Uporabimo vso moko, ki smo jo dodali pod kroglice. Dodatna moka ni potrebna.
Oblikovane rogljičke polagamo na silikonsko podlogo ali peki papir.
Vsak rogljiček premažemo z mešanico jajca in mleka in posujemo z sezamovimi semeni.
Kruh pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.
Rogljičke prav tako pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene rogljičke ohladimo na pekaču.
Sezamovi rogljički so odlična večerja ali zajtrk.