0

Pomarančna marmelada z belo čokolado

Deli recept:

Pomarancna marmelada z belo cokolado (2)
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas2 h 20 min

Sestavine

4 manjši kozarci (320 ml)
 1,50 kg pomaranč
 350 g sladkorja
 150 g bele čokolade
 1 strok burbonske vanilije
 1 pomaranča - sok in lupina
 1 pomaranča - samo lupina
Dodatno
 kuhinjska sol
 soda bikarbona

Postopek

1

V vodi stopimo sol in sodo bikarbono. Vanjo potopimo pomaranče za 1 uro in jih temeljito operemo in osušimo.

20240105 065511

2

Pomaranče olupimo. Dve pomaranči hranimo za dodatno naribano lupino in sok.

20240105 072356

3

Razrežemo, odstranimo sredino in koščice, ter narežemo na manjše kocke.

20240105 072539

4

Burbonsko vanilijo prerežemo in izločimo semena.

20240105 073739

5

Dodamo k narezani pomaranči.

20240105 073753

6

Naribamo lupino ene pomaranče in iztisnemo sok.

20240105 074303

7

Dodamo k ostalim pripravljenim pomarančam in segrejemo do vretja.

Ko zmes zavre kuhamo, 40 minut. Vmes mešamo, da se zmes ne prismodi.

20240105 074323

8

Zmes nato zmiksamo z blenderjem.

20240105 075537

9

Prelijemo v lonec in dodamo belo čokolado. Premešamo, da se čokolada stopi.

20240105 080912

10

Dodamo še drugo naribano pomarančno lupino in med mešanjem kuhamo še 10 minut.

20240105 080218

11

Odstavimo in prelijemo v čiste kozarce.

20240105 082026

12

Zadelamo s pokrovi in ohladimo. Najbolje, da pustimo kar čez noč, tako se bo marmelada strdila. Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

20240105 082450

Kategorija,

Sestavine

4 manjši kozarci (320 ml)
 1,50 kg pomaranč
 350 g sladkorja
 150 g bele čokolade
 1 strok burbonske vanilije
 1 pomaranča - sok in lupina
 1 pomaranča - samo lupina
Dodatno
 kuhinjska sol
 soda bikarbona

Postopek

1

V vodi stopimo sol in sodo bikarbono. Vanjo potopimo pomaranče za 1 uro in jih temeljito operemo in osušimo.

20240105 065511

2

Pomaranče olupimo. Dve pomaranči hranimo za dodatno naribano lupino in sok.

20240105 072356

3

Razrežemo, odstranimo sredino in koščice, ter narežemo na manjše kocke.

20240105 072539

4

Burbonsko vanilijo prerežemo in izločimo semena.

20240105 073739

5

Dodamo k narezani pomaranči.

20240105 073753

6

Naribamo lupino ene pomaranče in iztisnemo sok.

20240105 074303

7

Dodamo k ostalim pripravljenim pomarančam in segrejemo do vretja.

Ko zmes zavre kuhamo, 40 minut. Vmes mešamo, da se zmes ne prismodi.

20240105 074323

8

Zmes nato zmiksamo z blenderjem.

20240105 075537

9

Prelijemo v lonec in dodamo belo čokolado. Premešamo, da se čokolada stopi.

20240105 080912

10

Dodamo še drugo naribano pomarančno lupino in med mešanjem kuhamo še 10 minut.

20240105 080218

11

Odstavimo in prelijemo v čiste kozarce.

20240105 082026

12

Zadelamo s pokrovi in ohladimo. Najbolje, da pustimo kar čez noč, tako se bo marmelada strdila. Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

20240105 082450

Notes

Pomarančna marmelada z belo čokolado

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO