Sestavine
Postopek
V vodi stopimo sol in sodo bikarbono. Vanjo potopimo pomaranče za 1 uro in jih temeljito operemo in osušimo.
Pomaranče olupimo. Dve pomaranči hranimo za dodatno naribano lupino in sok.
Razrežemo, odstranimo sredino in koščice, ter narežemo na manjše kocke.
Burbonsko vanilijo prerežemo in izločimo semena.
Dodamo k narezani pomaranči.
Naribamo lupino ene pomaranče in iztisnemo sok.
Dodamo k ostalim pripravljenim pomarančam in segrejemo do vretja.
Ko zmes zavre kuhamo, 40 minut. Vmes mešamo, da se zmes ne prismodi.
Zmes nato zmiksamo z blenderjem.
Prelijemo v lonec in dodamo belo čokolado. Premešamo, da se čokolada stopi.
Dodamo še drugo naribano pomarančno lupino in med mešanjem kuhamo še 10 minut.
Odstavimo in prelijemo v čiste kozarce.
Zadelamo s pokrovi in ohladimo. Najbolje, da pustimo kar čez noč, tako se bo marmelada strdila. Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
V vodi stopimo sol in sodo bikarbono. Vanjo potopimo pomaranče za 1 uro in jih temeljito operemo in osušimo.
Pomaranče olupimo. Dve pomaranči hranimo za dodatno naribano lupino in sok.
Razrežemo, odstranimo sredino in koščice, ter narežemo na manjše kocke.
Burbonsko vanilijo prerežemo in izločimo semena.
Dodamo k narezani pomaranči.
Naribamo lupino ene pomaranče in iztisnemo sok.
Dodamo k ostalim pripravljenim pomarančam in segrejemo do vretja.
Ko zmes zavre kuhamo, 40 minut. Vmes mešamo, da se zmes ne prismodi.
Zmes nato zmiksamo z blenderjem.
Prelijemo v lonec in dodamo belo čokolado. Premešamo, da se čokolada stopi.
Dodamo še drugo naribano pomarančno lupino in med mešanjem kuhamo še 10 minut.
Odstavimo in prelijemo v čiste kozarce.
Zadelamo s pokrovi in ohladimo. Najbolje, da pustimo kar čez noč, tako se bo marmelada strdila. Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.