Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in sladkor ter premešamo. Na sredino zdrobimo kvas in nanj prelijemo toplo mleko. Premešamo z moko in pustimo vzhajati 10 minut.
Prilijemo stopljeno maslo in dodamo jajce.
Z ročnim mešalnikom ali kuhinjskim robotom zmešamo v gladko testo.
Mešamo tako dolgo, da se testo loči od posode.
Testo razdelimo na dve polovici. Prvo polovico preložimo na delovno površino in pregnetemo v hlebček.
Drugi polovici dodamo kakav.
Zgnetemo v gladko testo.
Delovno površino pomokamo z moko in oblikujemo oba hlebčka.
Pokrijemo in pustimo vzhajati 35 minut. Vzhajanje lahko podaljšamo v kolikor imamo hladen prostor.
Pomokamo vzhajan beli hlebček.
In pomokamo temni hlebček.
Vsakega posebej razvaljamo na debelino 5 do 8 mm.
Temno testo položimo na svetlo testo.
Z valjarjem razvaljamo po celi dolžini in širini.
Zavijemo.
Oblikujemo v polža.
Robove stisnemo s testom, da se zlepita oba testa.
Položimo na pekač s silikonsko podlogo za peko ali ga obložimo s peki papirjem.
Premažemo ga z jajcem in posujemo s sezamovimi semeni. Pustimo vzhajati 30 minut. Vzhajanje podaljšajmo glede na toploto v prostoru.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečenega polžka pustimo, da se na pekaču ohladi.
Desko, na kateri bomo rezali posujemo s sladkorjem v prahu. Po želji še s sladkorjem v prahu posujemo po vrhu. Razrežemo in ponudimo h kozarcu mleka, čaju ali kakavu. Odličen zajtrk in večerja.
Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in sladkor ter premešamo. Na sredino zdrobimo kvas in nanj prelijemo toplo mleko. Premešamo z moko in pustimo vzhajati 10 minut.
Prilijemo stopljeno maslo in dodamo jajce.
Z ročnim mešalnikom ali kuhinjskim robotom zmešamo v gladko testo.
Mešamo tako dolgo, da se testo loči od posode.
Testo razdelimo na dve polovici. Prvo polovico preložimo na delovno površino in pregnetemo v hlebček.
Drugi polovici dodamo kakav.
Zgnetemo v gladko testo.
Delovno površino pomokamo z moko in oblikujemo oba hlebčka.
Pokrijemo in pustimo vzhajati 35 minut. Vzhajanje lahko podaljšamo v kolikor imamo hladen prostor.
Pomokamo vzhajan beli hlebček.
In pomokamo temni hlebček.
Vsakega posebej razvaljamo na debelino 5 do 8 mm.
Temno testo položimo na svetlo testo.
Z valjarjem razvaljamo po celi dolžini in širini.
Zavijemo.
Oblikujemo v polža.
Robove stisnemo s testom, da se zlepita oba testa.
Položimo na pekač s silikonsko podlogo za peko ali ga obložimo s peki papirjem.
Premažemo ga z jajcem in posujemo s sezamovimi semeni. Pustimo vzhajati 30 minut. Vzhajanje podaljšajmo glede na toploto v prostoru.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečenega polžka pustimo, da se na pekaču ohladi.
Desko, na kateri bomo rezali posujemo s sladkorjem v prahu. Po želji še s sladkorjem v prahu posujemo po vrhu. Razrežemo in ponudimo h kozarcu mleka, čaju ali kakavu. Odličen zajtrk in večerja.