Sestavine
Postopek
Fige očistimo in razrežemo.
Na nizkem ognju kuhamo in mešamo 8 minut. Nato jih spasiramo.
K pasiranim figam dodamo robide.
Premešamo in kuhamo 12 minut.
Ponovno spasiramo s paličnim mešalnikom.
Pripravljeno zmes spasiramo skozi gosto cedilko ali sito. Pečke, ki ostanejo na cedilki, zavržemo.
Gelfixu dodamo 3 zajemalke zmesi.
Premešamo v gladko zmes. Najbolje, da zmešamo s paličnim mešalnikom.
Dodamo k spasirani marmeladi. Dodamo še sladkor in kuhamo 15 minut. Vseskozi mešamo, da se zmes ne prismodi.
Kuhano marmelado napolnimo v kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.
Namig: Polnimo lahko večje ali manjše kozarce. Če nismo ljubitelji robid, dodamo drugo sadje ali pripravimo marmelado samo iz fig.
Sestavine
Postopek
Fige očistimo in razrežemo.
Na nizkem ognju kuhamo in mešamo 8 minut. Nato jih spasiramo.
K pasiranim figam dodamo robide.
Premešamo in kuhamo 12 minut.
Ponovno spasiramo s paličnim mešalnikom.
Pripravljeno zmes spasiramo skozi gosto cedilko ali sito. Pečke, ki ostanejo na cedilki, zavržemo.
Gelfixu dodamo 3 zajemalke zmesi.
Premešamo v gladko zmes. Najbolje, da zmešamo s paličnim mešalnikom.
Dodamo k spasirani marmeladi. Dodamo še sladkor in kuhamo 15 minut. Vseskozi mešamo, da se zmes ne prismodi.
Kuhano marmelado napolnimo v kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.
Namig: Polnimo lahko večje ali manjše kozarce. Če nismo ljubitelji robid, dodamo drugo sadje ali pripravimo marmelado samo iz fig.