0

Figova marmelada z robidami

Deli recept:

Figova marmelada z robidami
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 10 min

Sestavine

za ca. 15 malih kozarcev (320 ml)
 4 kg zrelih fig
 500 g robid
 300 g sladkorja (lahko več ali manj)
 50 g džemfixa (2:1)
 1 limona (samo sok)

Postopek

1

Fige očistimo in razrežemo.

20240911 083308

2

Na nizkem ognju kuhamo in mešamo 8 minut. Nato jih spasiramo.

20240911 084020

3

K pasiranim figam dodamo robide.

20240911 084910

4

Premešamo in kuhamo 12 minut.

20240911 084933

5

Ponovno spasiramo s paličnim mešalnikom.

20240911 091418

6

Pripravljeno zmes spasiramo skozi gosto cedilko ali sito. Pečke, ki ostanejo na cedilki, zavržemo.

20240911 090739

7

Gelfixu dodamo 3 zajemalke zmesi.

20240911 091625

8

Premešamo v gladko zmes. Najbolje, da zmešamo s paličnim mešalnikom.

20240911 091822

9

Dodamo k spasirani marmeladi. Dodamo še sladkor in kuhamo 15 minut. Vseskozi mešamo, da se zmes ne prismodi.

20240911 091857

10

Kuhano marmelado napolnimo v kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

20240911 092850

11

Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.

Namig: Polnimo lahko večje ali manjše kozarce. Če nismo ljubitelji robid, dodamo drugo sadje ali pripravimo marmelado samo iz fig.

20240911 112428

Kategorija,

Sestavine

za ca. 15 malih kozarcev (320 ml)
 4 kg zrelih fig
 500 g robid
 300 g sladkorja (lahko več ali manj)
 50 g džemfixa (2:1)
 1 limona (samo sok)

Postopek

1

Fige očistimo in razrežemo.

20240911 083308

2

Na nizkem ognju kuhamo in mešamo 8 minut. Nato jih spasiramo.

20240911 084020

3

K pasiranim figam dodamo robide.

20240911 084910

4

Premešamo in kuhamo 12 minut.

20240911 084933

5

Ponovno spasiramo s paličnim mešalnikom.

20240911 091418

6

Pripravljeno zmes spasiramo skozi gosto cedilko ali sito. Pečke, ki ostanejo na cedilki, zavržemo.

20240911 090739

7

Gelfixu dodamo 3 zajemalke zmesi.

20240911 091625

8

Premešamo v gladko zmes. Najbolje, da zmešamo s paličnim mešalnikom.

20240911 091822

9

Dodamo k spasirani marmeladi. Dodamo še sladkor in kuhamo 15 minut. Vseskozi mešamo, da se zmes ne prismodi.

20240911 091857

10

Kuhano marmelado napolnimo v kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

20240911 092850

11

Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.

Namig: Polnimo lahko večje ali manjše kozarce. Če nismo ljubitelji robid, dodamo drugo sadje ali pripravimo marmelado samo iz fig.

20240911 112428

Notes

Figova marmelada z robidami

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO