
Sestavine
Postopek
Breskvam odstranimo koščice, jih operemo in razpolovimo.
Pripravimo robide. Uporabimo lahko zamrznjene ali sveže.
Namig: Če želimo pripraviti samo marmelado iz vinogradniških breskev, lahko ta korak preskočimo.
Robide dodamo k breskvam in vse skupaj s paličnim mešalnikom na grobo zmiksamo. Kuhamo ob mešanju 15 minut.
Nato s paličnim mešalnikom zmiksamo.
Pripravimo si drugi, večji lonec. Precedimo skozi cedilko in spasiramo. Peške robid zavržemo.
Spasirani marmeladi dodamo sladkor in kuhamo ob mešanju 15 minut.
Na koncu dodamo še sok dveh limon in dodatno kuhamo ter mešamo 5 minut.
Napolnimo v čiste kozarce. Uporabimo lahko kozarce različnih velikosti.
Zadelamo s pokrovi in ohladimo pokrite pod odejo.
Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Breskvam odstranimo koščice, jih operemo in razpolovimo.
Pripravimo robide. Uporabimo lahko zamrznjene ali sveže.
Namig: Če želimo pripraviti samo marmelado iz vinogradniških breskev, lahko ta korak preskočimo.
Robide dodamo k breskvam in vse skupaj s paličnim mešalnikom na grobo zmiksamo. Kuhamo ob mešanju 15 minut.
Nato s paličnim mešalnikom zmiksamo.
Pripravimo si drugi, večji lonec. Precedimo skozi cedilko in spasiramo. Peške robid zavržemo.
Spasirani marmeladi dodamo sladkor in kuhamo ob mešanju 15 minut.
Na koncu dodamo še sok dveh limon in dodatno kuhamo ter mešamo 5 minut.
Napolnimo v čiste kozarce. Uporabimo lahko kozarce različnih velikosti.
Zadelamo s pokrovi in ohladimo pokrite pod odejo.
Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.