0

Marmelada iz vinogradniških breskev in robid

Deli recept:

Marmelada iz vinogradniskih breskev in robid
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 10 min

Sestavine

ca. 8 manjših kozarcev (370 ml)
 3 kg vinogradniških breskev
 1 kg robid
 1,50 kg želirnega sladkorja 2:1 (po želji belega ali rjavega sladkorja)
 2 limoni (samo sok)

Postopek

1

Breskvam odstranimo koščice in jih operemo in ter razpolovimo.

20240831 100851

2

Pripravimo robide. Uporabimo lahko zamrznjene ali sveže. 

Namig: Če želimo pripraviti samo marmelado iz vinogradniških breskev, lahko ta korak preskočimo.

20240831 101653

3

Robide dodamo k breskvam in vse skupaj s paličnim mešalnikom na grobo zmiksamo. Kuhamo ob mešanju 15 minut.

20240831 102538

4

Nato s paličnim mešalnikom zmiksamo.

20240831 103028

5

Pripravimo si drugi, večji lonec. Precedimo skozi cedilko in spasiramo. Pečke od robid zavržemo.

20240831 103709

6

Spasirani marmeladi dodamo sladkor in kuhamo ob mešanju 15 minut.

20240831 103914

7

Na koncu dodamo še sok dveh limon in dodatno kuhamo termešamo 5 minut.

20240831 104024

8

Napolnimo v čiste kozarce. Uporabimo lahko kozarce različnih velikosti.

20240831 111036

9

Zadelamo s pokrovi in ohladimo pokrite pod odejo.

20240831 111309

10

Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.

20240831 122404

Kategorija,

Sestavine

ca. 8 manjših kozarcev (370 ml)
 3 kg vinogradniških breskev
 1 kg robid
 1,50 kg želirnega sladkorja 2:1 (po želji belega ali rjavega sladkorja)
 2 limoni (samo sok)

Postopek

1

Breskvam odstranimo koščice in jih operemo in ter razpolovimo.

20240831 100851

2

Pripravimo robide. Uporabimo lahko zamrznjene ali sveže. 

Namig: Če želimo pripraviti samo marmelado iz vinogradniških breskev, lahko ta korak preskočimo.

20240831 101653

3

Robide dodamo k breskvam in vse skupaj s paličnim mešalnikom na grobo zmiksamo. Kuhamo ob mešanju 15 minut.

20240831 102538

4

Nato s paličnim mešalnikom zmiksamo.

20240831 103028

5

Pripravimo si drugi, večji lonec. Precedimo skozi cedilko in spasiramo. Pečke od robid zavržemo.

20240831 103709

6

Spasirani marmeladi dodamo sladkor in kuhamo ob mešanju 15 minut.

20240831 103914

7

Na koncu dodamo še sok dveh limon in dodatno kuhamo termešamo 5 minut.

20240831 104024

8

Napolnimo v čiste kozarce. Uporabimo lahko kozarce različnih velikosti.

20240831 111036

9

Zadelamo s pokrovi in ohladimo pokrite pod odejo.

20240831 111309

10

Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.

20240831 122404

Notes

Marmelada iz vinogradniških breskev in robid

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO