0

Krompir z ocvrto čebulo

Krompir z ocvrto cebulo
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave15 minSkupni čas1 h

Sestavine

za 2 osebi
 2 l vode
 1,50 kg krompirja
 1 čajna žlička soli
Zabela
 300 g ocvirkove masti
 2 čebulisrednje debeli

Postopek

1

Olupljen in opran krompir narežemo na kocke. Dolijemo vodo. Dodamo sol in ga skuhamo.

1 krompir narezemo

2

Čebulo narežemo na tanke rezine.

5 narezemo cebulo

3

Pripravimo ocvirkovo mast.

4 ocvirkova mast

4

Ocvirkovo mast spustimo in ji dodamo narezano čebulo. Ob neprestanem mešanju jo opražimo do lepe rjavo zapečene barve.

6 zmesamo

5

Krompir odcedimo.

3 precedimo 2

6

Z zajemalko ali veliko žlico zajamemo samo gosto zmes pražene čebule in ocvirke ter prelijemo čez odcejen krompir. Postrežemo z jabolčnim kompotom.

Sestavine

za 2 osebi
 2 l vode
 1,50 kg krompirja
 1 čajna žlička soli
Zabela
 300 g ocvirkove masti
 2 čebulisrednje debeli

Postopek

1

Olupljen in opran krompir narežemo na kocke. Dolijemo vodo. Dodamo sol in ga skuhamo.

1 krompir narezemo

2

Čebulo narežemo na tanke rezine.

5 narezemo cebulo

3

Pripravimo ocvirkovo mast.

4 ocvirkova mast

4

Ocvirkovo mast spustimo in ji dodamo narezano čebulo. Ob neprestanem mešanju jo opražimo do lepe rjavo zapečene barve.

6 zmesamo

5

Krompir odcedimo.

3 precedimo 2

6

Z zajemalko ali veliko žlico zajamemo samo gosto zmes pražene čebule in ocvirke ter prelijemo čez odcejen krompir. Postrežemo z jabolčnim kompotom.

Notes

Krompir z ocvrto čebulo
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.