Sestavine
Postopek
Fige očistimo in razrežemo.
Na nizkem ognju kuhamo in mešamo 8 minut. Nato jih spasiramo.
K pasiranim figam dodamo robide.
Namig: Če nismo ljubitelji robid, dodamo drugo sadje ali pripravimo marmelado samo iz fig.
Premešamo in kuhamo 12 minut.
Ponovno spasiramo s paličnim mešalnikom.
Pripravljeno zmes spasiramo skozi gosto cedilko ali sito. Pečke, ki ostanejo na cedilki, zavržemo.
Gelfixu dodamo tri zajemalke zmesi.
Premešamo v gladko zmes. Najbolje, da zmešamo s paličnim mešalnikom.
Dodamo k spasirani marmeladi. Dodamo še sladkor in kuhamo 15 minut. Vseskozi mešamo, da se zmes ne prismodi.
Kuhano marmelado napolnimo v kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Polnimo lahko večje ali manjše kozarce. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Fige očistimo in razrežemo.
Na nizkem ognju kuhamo in mešamo 8 minut. Nato jih spasiramo.
K pasiranim figam dodamo robide.
Namig: Če nismo ljubitelji robid, dodamo drugo sadje ali pripravimo marmelado samo iz fig.
Premešamo in kuhamo 12 minut.
Ponovno spasiramo s paličnim mešalnikom.
Pripravljeno zmes spasiramo skozi gosto cedilko ali sito. Pečke, ki ostanejo na cedilki, zavržemo.
Gelfixu dodamo tri zajemalke zmesi.
Premešamo v gladko zmes. Najbolje, da zmešamo s paličnim mešalnikom.
Dodamo k spasirani marmeladi. Dodamo še sladkor in kuhamo 15 minut. Vseskozi mešamo, da se zmes ne prismodi.
Kuhano marmelado napolnimo v kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Polnimo lahko večje ali manjše kozarce. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.