
Sestavine
Postopek
Testo razvaljamo in pustimo na peki papirju in ga prepikamo. Pečemo na na hrbtni strani velikega pekača 10 minut. Peko prilagodimo pečici. Enak postopek ponovimo za drugo testo.
V posodi penasto zmešamo rumenjake s sladkorjem. Dodamo še vanilijev sladkor.
Naribamo limonino lupino in po žličkah dodajamo moko. Prilijemo limonin sok in rum. Zmešamo.
Na manjši temperaturi zavremo mleko in vanjo zakuhamo pripravljeno kremo.
Neprestano mešamo. Najbolje je, da uporabimo ročni mikser. Kremo kuhamo na zmernem ognju 15 minut.
Beljake prelijemo v posodo od robota in na največji brzini zmešamo v sneg. Postopoma dodajamo sladkor.
Trd beljakov sneg primešamo h kuhani kremi in z mikserjem temeljito premešamo. Uporabimo najnižjo brzino.
Pripravljeno kremo pustimo počivati toliko časa, da pripravimo pečeno testo v pekač.
Čez pečeno testo prelijemo pripravljeno kremo.
Enakomerno razdelimo po celem pekaču.
Ohladimo.
Med stepanjem sladki smetani dodajamo krem fix.
Pripravljeno sladko smetano premažemo enakomerno čez celo površino kreme.
Drugi del testa med prsti zdrobimo in posujemo čez sladko smetano. Pripravljene kremšnite pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Namig:
Domače kremšnite pripravimo dan prej. Tako se bodo sestavine strdile in med seboj prepojile.
Razrežemo z ostrim dolgim nožem, ki ga prej namočimo v vodo. Ponudimo h kavici.
Sestavine
Postopek
Testo razvaljamo in pustimo na peki papirju in ga prepikamo. Pečemo na na hrbtni strani velikega pekača 10 minut. Peko prilagodimo pečici. Enak postopek ponovimo za drugo testo.
V posodi penasto zmešamo rumenjake s sladkorjem. Dodamo še vanilijev sladkor.
Naribamo limonino lupino in po žličkah dodajamo moko. Prilijemo limonin sok in rum. Zmešamo.
Na manjši temperaturi zavremo mleko in vanjo zakuhamo pripravljeno kremo.
Neprestano mešamo. Najbolje je, da uporabimo ročni mikser. Kremo kuhamo na zmernem ognju 15 minut.
Beljake prelijemo v posodo od robota in na največji brzini zmešamo v sneg. Postopoma dodajamo sladkor.
Trd beljakov sneg primešamo h kuhani kremi in z mikserjem temeljito premešamo. Uporabimo najnižjo brzino.
Pripravljeno kremo pustimo počivati toliko časa, da pripravimo pečeno testo v pekač.
Čez pečeno testo prelijemo pripravljeno kremo.
Enakomerno razdelimo po celem pekaču.
Ohladimo.
Med stepanjem sladki smetani dodajamo krem fix.
Pripravljeno sladko smetano premažemo enakomerno čez celo površino kreme.
Drugi del testa med prsti zdrobimo in posujemo čez sladko smetano. Pripravljene kremšnite pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Namig:
Domače kremšnite pripravimo dan prej. Tako se bodo sestavine strdile in med seboj prepojile.
Razrežemo z ostrim dolgim nožem, ki ga prej namočimo v vodo. Ponudimo h kavici.