Domače kremšnite


Domace kremsnite
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

Velikost pekača: 40x30 cm - za ca. 16 rezin
 2 zavitka razvaljanega listnatega testa
Krema
 1,50 l mleka - 3,5 % maščobe
 230 g ostre moke
 100 g sladkorja
 7 rumenjakov
 4 vanilijeve sladkorje
 1 mala limona - sok in lupino -lahko brez
 5 jedilnih žlic ruma - lahko manj ali več
Sneg
 7 beljakov
 100 g sladkorja
Nadev iz sladke smetane
 1,50 l sladke smetane
 5 zavitkov krem fix-a
Posip
 sladkor v prahu
 zdrobljeno pečeno listnato testo

Postopek

Testo
1

Testo razvaljamo in pustimo na peki papirju in ga prepikamo. Pečemo na na hrbtni strani velikega pekača 10 minut. Peko prilagodimo pečici. Enak postopek ponovimo za drugo testo.

20220108 133103

Krema
2

V posodi penasto zmešamo rumenjake s sladkorjem. Dodamo še vanilijev sladkor.

20220108 132129

3

Naribamo limonino lupino in po žličkah dodajamo moko. Prilijemo limonin sok in rum. Zmešamo.

20220108 132743

4

Na manjši temperaturi zavremo mleko in vanjo zakuhamo pripravljeno kremo.

20220108 132844

5

Neprestano mešamo. Najbolje je, da uporabimo ročni mikser. Kremo kuhamo na zmernem ognju 15 minut.

20220108 133014

Sneg
6

Beljake prelijemo v posodo od robota in na največji brzini zmešamo v sneg. Postopoma dodajamo sladkor.

20220108 132114

7

Trd beljakov sneg primešamo h kuhani kremi in z mikserjem temeljito premešamo. Uporabimo najnižjo brzino.

20220108 133631

8

Pripravljeno kremo pustimo počivati toliko časa, da pripravimo pečeno testo v pekač.

20220108 134034

9

Čez pečeno testo prelijemo pripravljeno kremo.

20220108 134124

10

Enakomerno razdelimo po celem pekaču.

20220108 134232

11

Ohladimo.

20220108 140929

Nadev - sladka smetana
12

Med stepanjem sladki smetani dodajamo krem fix.

20220108 135743

13

Pripravljeno sladko smetano premažemo enakomerno čez celo površino kreme.

20220108 141023

14

Drugi del testa med prsti zdrobimo in posujemo čez sladko smetano. Pripravljene kremšnite pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Namig:
Domače kremšnite pripravimo dan prej. Tako se bodo sestavine strdile in med seboj prepojile.

20220108 142001

15

Razrežemo z ostrim dolgim nožem, ki ga prej namočimo v vodo. Ponudimo h kavici.

20220109 120353

Sestavine

Velikost pekača: 40x30 cm - za ca. 16 rezin
 2 zavitka razvaljanega listnatega testa
Krema
 1,50 l mleka - 3,5 % maščobe
 230 g ostre moke
 100 g sladkorja
 7 rumenjakov
 4 vanilijeve sladkorje
 1 mala limona - sok in lupino -lahko brez
 5 jedilnih žlic ruma - lahko manj ali več
Sneg
 7 beljakov
 100 g sladkorja
Nadev iz sladke smetane
 1,50 l sladke smetane
 5 zavitkov krem fix-a
Posip
 sladkor v prahu
 zdrobljeno pečeno listnato testo

Postopek

Testo
1

Testo razvaljamo in pustimo na peki papirju in ga prepikamo. Pečemo na na hrbtni strani velikega pekača 10 minut. Peko prilagodimo pečici. Enak postopek ponovimo za drugo testo.

20220108 133103

Krema
2

V posodi penasto zmešamo rumenjake s sladkorjem. Dodamo še vanilijev sladkor.

20220108 132129

3

Naribamo limonino lupino in po žličkah dodajamo moko. Prilijemo limonin sok in rum. Zmešamo.

20220108 132743

4

Na manjši temperaturi zavremo mleko in vanjo zakuhamo pripravljeno kremo.

20220108 132844

5

Neprestano mešamo. Najbolje je, da uporabimo ročni mikser. Kremo kuhamo na zmernem ognju 15 minut.

20220108 133014

Sneg
6

Beljake prelijemo v posodo od robota in na največji brzini zmešamo v sneg. Postopoma dodajamo sladkor.

20220108 132114

7

Trd beljakov sneg primešamo h kuhani kremi in z mikserjem temeljito premešamo. Uporabimo najnižjo brzino.

20220108 133631

8

Pripravljeno kremo pustimo počivati toliko časa, da pripravimo pečeno testo v pekač.

20220108 134034

9

Čez pečeno testo prelijemo pripravljeno kremo.

20220108 134124

10

Enakomerno razdelimo po celem pekaču.

20220108 134232

11

Ohladimo.

20220108 140929

Nadev - sladka smetana
12

Med stepanjem sladki smetani dodajamo krem fix.

20220108 135743

13

Pripravljeno sladko smetano premažemo enakomerno čez celo površino kreme.

20220108 141023

14

Drugi del testa med prsti zdrobimo in posujemo čez sladko smetano. Pripravljene kremšnite pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Namig:
Domače kremšnite pripravimo dan prej. Tako se bodo sestavine strdile in med seboj prepojile.

20220108 142001

15

Razrežemo z ostrim dolgim nožem, ki ga prej namočimo v vodo. Ponudimo h kavici.

20220109 120353

Domače kremšnite

error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
    0
    KOŠARICA
    Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
    knjizica receptov popup