Sestavine
Postopek
V kozarec naložimo aronijo in čez posujemo sladkor. Vodo prekuhamo in ohladimo.
Namig:Jagode aronije naberemo popolnoma zrele. Odstranimo peclje in liste ter ostale nečistoče.
Dolijemo žganje in ohlajeno prekuhano vodo. Dodamo na rezine narezano limono. Premešamo.
Zadelamo s pokrovom in postavimo na sonce za 2 tedna. Vmes večkrat pretresemo, da se sladkor stopi. Jagode narahlo pretlačimo in ponovno tesno zapremo.
Po dveh tednih premešamo in pokrov odvijemo.
Vsebino precedimo skozi cedilko in dodatno stisnemo droži skozi gosto gazo.
Precejen liker segrejemo do 50 stopinj.
Natočimo v steklenice, zadelamo z zamaški in hranimo v temen in hladen prostor.
Namig: Uporaba Aronijinega likerja nima roka trajanja. Starejši kot je, bolj je okusen in hranilen.
Lastnosti in uporaba: Aronija ima veliko zdravilnih lastnosti saj pozitivno vpliva na zdravje. Vsebuje veliko antioksidantov, mineralov in vitaminov zato imenujejo aronijo tudi "eliksir življenja". Priporoča se pri slabem počutju in dviguje imunski sistem. Požirek ali dva pomagata pri dvigu energije in odpornosti. Blagodejno vpliva na spomin in pri migrenskih glavobolih, pri boljšem delovanjem jeter, urejanju prebave in uravnavanju krvnega tlaka ter holesterola v krvi. Deluje protibakterijsko in protivnetno. Liker se uživa ob slabem počutju in slabokrvnosti 2 x na dan po 1 veliko žlico.
Sestavine
Postopek
V kozarec naložimo aronijo in čez posujemo sladkor. Vodo prekuhamo in ohladimo.
Namig:Jagode aronije naberemo popolnoma zrele. Odstranimo peclje in liste ter ostale nečistoče.
Dolijemo žganje in ohlajeno prekuhano vodo. Dodamo na rezine narezano limono. Premešamo.
Zadelamo s pokrovom in postavimo na sonce za 2 tedna. Vmes večkrat pretresemo, da se sladkor stopi. Jagode narahlo pretlačimo in ponovno tesno zapremo.
Po dveh tednih premešamo in pokrov odvijemo.
Vsebino precedimo skozi cedilko in dodatno stisnemo droži skozi gosto gazo.
Precejen liker segrejemo do 50 stopinj.
Natočimo v steklenice, zadelamo z zamaški in hranimo v temen in hladen prostor.
Namig: Uporaba Aronijinega likerja nima roka trajanja. Starejši kot je, bolj je okusen in hranilen.
Lastnosti in uporaba: Aronija ima veliko zdravilnih lastnosti saj pozitivno vpliva na zdravje. Vsebuje veliko antioksidantov, mineralov in vitaminov zato imenujejo aronijo tudi "eliksir življenja". Priporoča se pri slabem počutju in dviguje imunski sistem. Požirek ali dva pomagata pri dvigu energije in odpornosti. Blagodejno vpliva na spomin in pri migrenskih glavobolih, pri boljšem delovanjem jeter, urejanju prebave in uravnavanju krvnega tlaka ter holesterola v krvi. Deluje protibakterijsko in protivnetno. Liker se uživa ob slabem počutju in slabokrvnosti 2 x na dan po 1 veliko žlico.