
Sestavine
za ca 4 osebe
250 g riža za narastke
800 ml mleka
120 g sladkorja
50 g masla
4 rumenjake
1 ščep soli
2 vanilijeva sladkorja
1 limona - samo lupina
Sneg
4 beljake
50 g sladkorja
Ostalo
maščoba za pekač
krušne drobtine za posip pekača
Postopek
1
Mleku dodamo maslo in sol. Pustimo, da zavre. Zmanjšamo ogenj in vanj zakuhamo riž.
2
Riž kuhamo 30 minut.
3
Premešamo in pustimo, da se ohladi.
4
Beljaku dodamo sladkor in ga zmešamo v sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor ter jih penasto zmešamo.
5
Stepene rumenjake prilijemo k ohlajenemu rižu.
6
Premešamo.
7
Dodamo sneg.
8
Narahlo premešamo.
9
Po želji še dodamo rozine.
10
Pekač premažemo s stopljenim maslom in ga posujemo z drobtinami.
11
Pripravljen riž porazdelimo po pekaču.
12
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.
13
Režemo ohlajenega. Po želji ga posujemo s sladkorjem v prahu.
KategorijaPriloge in prigrizki, Sladice in peciva
Sestavine
za ca 4 osebe
250 g riža za narastke
800 ml mleka
120 g sladkorja
50 g masla
4 rumenjake
1 ščep soli
2 vanilijeva sladkorja
1 limona - samo lupina
Sneg
4 beljake
50 g sladkorja
Ostalo
maščoba za pekač
krušne drobtine za posip pekača