Sestavine
Postopek
Jagode grozdja operemo in dodamo 2 l vode. Kuhamo ob vrenju 15 minut.
Spasiramo s paličnim mešalnikom.
Sok precedimo skozi cedilko, ostanek droži zavržemo.
Dodamo sladkor, limonin sok in še 4 l vode. Pripravljen sok, ko zavre naj vre še 5 minut.
Oprane steklenice segrejemo v pečici na 70 stopinj, jih napolnimo in zadelamo s pokrovi. V največji pekač od pečice nalijemo vode - toliko, da je dno pokrito. Polne steklenice postavimo na pekač z vodo. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 25 minut.Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice s sokom v njej ohladijo čez noč. Lahko se temu koraku izognemo in polne steklenice z vročim sokom zavijemo v odejo, da se temeljito ohladijo. Shranimo v temen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Jagode grozdja operemo in dodamo 2 l vode. Kuhamo ob vrenju 15 minut.
Spasiramo s paličnim mešalnikom.
Sok precedimo skozi cedilko, ostanek droži zavržemo.
Dodamo sladkor, limonin sok in še 4 l vode. Pripravljen sok, ko zavre naj vre še 5 minut.
Oprane steklenice segrejemo v pečici na 70 stopinj, jih napolnimo in zadelamo s pokrovi. V največji pekač od pečice nalijemo vode - toliko, da je dno pokrito. Polne steklenice postavimo na pekač z vodo. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 25 minut.Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice s sokom v njej ohladijo čez noč. Lahko se temu koraku izognemo in polne steklenice z vročim sokom zavijemo v odejo, da se temeljito ohladijo. Shranimo v temen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.