Sestavine
Postopek
Zelenjavo očistimo semen in operemo.
Zelje, paradižnike in čebulo narežemo ali naribamo na tanke rezine.
Nato narežemo še rdečo, zeleno, rumeno papriko. Korenje in kumare naribamo.
Dodamo vse začimbe.
Prilijemo kis, vodo in olje. Premešamo. Ob rahlem mešanju pustimo solato vret 5 do 8 minut.
Dodamo lovorjeve liste in pustimo, da narahlo zavre. Vseskozi mešamo. Kuhana je, ko zelenjava spremeni barvo.
Vklopimo pečico na 120 stopinj. V pekač nalijemo vodo in vanj postavimo kozarce. V pečici jih pustimo 20 minut in jih kar v pečici pustimo, da se ohladijo.
Lahko si olajšamo delo in kozarce napolnimo z vročo zelenjavo, pokrijemo s pokrovi in jih ohladimo čez noč pod odejo. V tem primeru je zelenjava bolj hrustljava. Pospravimo v temen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Zelenjavo očistimo semen in operemo.
Zelje, paradižnike in čebulo narežemo ali naribamo na tanke rezine.
Nato narežemo še rdečo, zeleno, rumeno papriko. Korenje in kumare naribamo.
Dodamo vse začimbe.
Prilijemo kis, vodo in olje. Premešamo. Ob rahlem mešanju pustimo solato vret 5 do 8 minut.
Dodamo lovorjeve liste in pustimo, da narahlo zavre. Vseskozi mešamo. Kuhana je, ko zelenjava spremeni barvo.
Vklopimo pečico na 120 stopinj. V pekač nalijemo vodo in vanj postavimo kozarce. V pečici jih pustimo 20 minut in jih kar v pečici pustimo, da se ohladijo.
Lahko si olajšamo delo in kozarce napolnimo z vročo zelenjavo, pokrijemo s pokrovi in jih ohladimo čez noč pod odejo. V tem primeru je zelenjava bolj hrustljava. Pospravimo v temen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.