Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto stepemo in postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom ter dodamo kakav in zmešamo testo.
Pekač premažemo z maslom ali obložimo s peki papirjem in pečemo na 180 stopinj cca. 15 minut oziroma odvisno od pečice.
Po pečenju biskvit ohladimo in ga razpolovimo. Spodnjo polovico prepojimo z polovico mešanice ene žlice ruma in 1 dcl vode. Skuhamo puding po navodilu na zavitku in ga premažemo čez biskvit. Postavimo na hladno, da se puding strdi. Posebej stepemo sladkor smetano premažemo čez biskvit in čez položimo drugo polovico biskvita.
Z drugo polovico mešanice prelijemo po biskvitu. Čez premažemo preliv iz mlečne čokolade, ki smo jo raztopili nad paro, primešamo mlete mandlje ali lešnike ali orehe. Okrasimo po želji. Rezino damo na hladno, da se preliv strdi. Najbolje, da sladico naredimo dan prej.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto stepemo in postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom ter dodamo kakav in zmešamo testo.
Pekač premažemo z maslom ali obložimo s peki papirjem in pečemo na 180 stopinj cca. 15 minut oziroma odvisno od pečice.
Po pečenju biskvit ohladimo in ga razpolovimo. Spodnjo polovico prepojimo z polovico mešanice ene žlice ruma in 1 dcl vode. Skuhamo puding po navodilu na zavitku in ga premažemo čez biskvit. Postavimo na hladno, da se puding strdi. Posebej stepemo sladkor smetano premažemo čez biskvit in čez položimo drugo polovico biskvita.
Z drugo polovico mešanice prelijemo po biskvitu. Čez premažemo preliv iz mlečne čokolade, ki smo jo raztopili nad paro, primešamo mlete mandlje ali lešnike ali orehe. Okrasimo po želji. Rezino damo na hladno, da se preliv strdi. Najbolje, da sladico naredimo dan prej.
Ali je pri jajcih mišljeno 3 cela + 3 beljaki (torej 3 rumenjaki in 6 beljakov) ali samo 3 cela (3 rumenjaki in 3 beljaki)?
Pozdravljeni,
hvala za vprašanje. Recept sem posodobila. Potrebujemo le 3 cela jajca.
Lep pozdrav in hvala, da me spremljate.