0

Sočna rezina

Deli recept:

sočna rezina
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas2 h

Sestavine

Velikost pekača: cca. 30 x 20 cm
Bisvkit
 3 jajca
 3 jedilne žlice sladkorja
 3 jedilne žlice grenkega kakava
 3 jedilne žlice gladke moke T500
 1 zavitek pecilnega praška
 1 zavitek vanilijeva sladkorja
 1 jedilna žlica ruma
Nadev iz pudinga
 2 zavitka vanilijeva pudinga
 1 l mleka
Nadev iz smetane
 500 ml stepene sladke smetane
Preliv
 mlečna čokolada
 mleti mandlji (ali lešniki oz. orehi)

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto stepemo in postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom ter dodamo kakav in zmešamo testo.

2

Pekač premažemo z maslom ali obložimo s peki papirjem in pečemo na 180 stopinj cca. 15 minut oziroma odvisno od pečice.

3

Po pečenju biskvit ohladimo in ga razpolovimo. Spodnjo polovico prepojimo z polovico mešanice ene žlice ruma in 1 dcl vode. Skuhamo puding po navodilu na zavitku in ga premažemo čez biskvit. Postavimo na hladno, da se puding strdi. Posebej stepemo sladkor smetano premažemo čez biskvit in čez položimo drugo polovico biskvita.

4

Z drugo polovico mešanice prelijemo po biskvitu. Čez premažemo preliv iz mlečne čokolade, ki smo jo raztopili nad paro, primešamo mlete mandlje ali lešnike ali orehe. Okrasimo po želji. Rezino damo na hladno, da se preliv strdi. Najbolje, da sladico naredimo dan prej.

Sestavine

Velikost pekača: cca. 30 x 20 cm
Bisvkit
 3 jajca
 3 jedilne žlice sladkorja
 3 jedilne žlice grenkega kakava
 3 jedilne žlice gladke moke T500
 1 zavitek pecilnega praška
 1 zavitek vanilijeva sladkorja
 1 jedilna žlica ruma
Nadev iz pudinga
 2 zavitka vanilijeva pudinga
 1 l mleka
Nadev iz smetane
 500 ml stepene sladke smetane
Preliv
 mlečna čokolada
 mleti mandlji (ali lešniki oz. orehi)

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto stepemo in postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom ter dodamo kakav in zmešamo testo.

2

Pekač premažemo z maslom ali obložimo s peki papirjem in pečemo na 180 stopinj cca. 15 minut oziroma odvisno od pečice.

3

Po pečenju biskvit ohladimo in ga razpolovimo. Spodnjo polovico prepojimo z polovico mešanice ene žlice ruma in 1 dcl vode. Skuhamo puding po navodilu na zavitku in ga premažemo čez biskvit. Postavimo na hladno, da se puding strdi. Posebej stepemo sladkor smetano premažemo čez biskvit in čez položimo drugo polovico biskvita.

4

Z drugo polovico mešanice prelijemo po biskvitu. Čez premažemo preliv iz mlečne čokolade, ki smo jo raztopili nad paro, primešamo mlete mandlje ali lešnike ali orehe. Okrasimo po želji. Rezino damo na hladno, da se preliv strdi. Najbolje, da sladico naredimo dan prej.

Notes

Sočna rezina

Deli recept:

Komentarji

  1. Ali je pri jajcih mišljeno 3 cela + 3 beljaki (torej 3 rumenjaki in 6 beljakov) ali samo 3 cela (3 rumenjaki in 3 beljaki)?

    1. Pozdravljeni,
      hvala za vprašanje. Recept sem posodobila. Potrebujemo le 3 cela jajca.
      Lep pozdrav in hvala, da me spremljate.

Comments are closed.

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO