Sestavine
Postopek
Moko premešamo s soljo in v jamico zdrobimo kvas. Dolijemo toplo mleko, premešamo. Dodamo naribano limonino lupino. Pustimo vzhajati 10 minut.
Rumenjake, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Prilijemo k moki in dodamo stopljeno maslo. Z mešalnikom mešamo 10 minut, da dobimo gladko testo.
S kuhinjskim robotom gnetemo tako dolgo, da se vse sestavine med seboj povežejo.
Testu dodamo rozine, in s kuhalnico vmešamo v testo. Pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.
Opomba: Testo je zelo mehko.
Pripravljeno testo pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut.
Pekač za šarkelj premažemo s stopljenim maslom in posujemo z drobtinami ali moko.
Testo zajamemo z veliko žlico in razporedimo po pekaču. Na koncu po vrhu poravnamo. Pokrijemo in pustimo vzhajati 10 minut.
Premažemo z rumenjakom. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 1 uro. Peko prilagodimo pečici.
Pečen šarkelj ohladimo.
Posujemo s sladkorjem v prahu.
Režemo ohlajenega.
Sestavine
Postopek
Moko premešamo s soljo in v jamico zdrobimo kvas. Dolijemo toplo mleko, premešamo. Dodamo naribano limonino lupino. Pustimo vzhajati 10 minut.
Rumenjake, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Prilijemo k moki in dodamo stopljeno maslo. Z mešalnikom mešamo 10 minut, da dobimo gladko testo.
S kuhinjskim robotom gnetemo tako dolgo, da se vse sestavine med seboj povežejo.
Testu dodamo rozine, in s kuhalnico vmešamo v testo. Pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.
Opomba: Testo je zelo mehko.
Pripravljeno testo pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut.
Pekač za šarkelj premažemo s stopljenim maslom in posujemo z drobtinami ali moko.
Testo zajamemo z veliko žlico in razporedimo po pekaču. Na koncu po vrhu poravnamo. Pokrijemo in pustimo vzhajati 10 minut.
Premažemo z rumenjakom. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 1 uro. Peko prilagodimo pečici.
Pečen šarkelj ohladimo.
Posujemo s sladkorjem v prahu.
Režemo ohlajenega.